MADAME GINGER

Η λαχταριστή συνταγή με αυγά που θα θέλεις να φτιάχνεις κάθε μέρα στην καραντίνα

Madame Ginger

Αυγά με σπανάκι και τρέχει σαλάκι. Μία συνταγή-εγγύηση για όλες εσάς που αγαπάτε τα αυγά, τη φέτα και φυσικά το σπανάκι. Τώρα που #ΜένουμεΣπίτι μπαίνουμε στην κουζίνα και του δίνουμε και καταλαβαίνει αγαπημένα μου Gingerάκια. Η συνταγή αυτή θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας, το εγγυώμαι.  

Αυγά με σπανάκι και φύγαμε να δούμε πώς θα τα πετύχουμε.

Αρχικά, λοιπόν, σόταρα το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γλυκάνει. Τα αυγά έμειναν με τον κρόκο μελάτο και η φέτα έλιωσε υπέροχα όσο πρέπει, μέχρι να γίνει ο καφές και να σερβίρω τα πιάτα.

Συνταγή για αυγά με σπανάκι και φέτα

 

Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
300 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αυγά
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση 

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις.

3. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να χάσει τον όγκο του για 1-2 λεπτά.

4. Σχηματίζουμε λακουβίτσες στο σπανάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά και σπάμε από ένα αυγό σε κάθε λακουβίτσα, προσέχοντας να μην σπάσει ο κρόκος.

5. Αλατοπιπερώνουμε κάθε αυγό, συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε με καπάκι για να μαγειρευτούν τα αυγά.

6. Για μελάτα αυγά, σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε το καπάκι για 3-4 λεπτά, ενώ για πιο σφιχτά αυγά αφήνουμε για 1-2 λεπτά παραπάνω.

7. Προσθέτουμε τη φέτα από πάνω, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστά.

Τόσο απλά, λαχταριστά αυγά με σπανάκι και φέτα για όλη την οικογένεια, όσο βρισκόμαστε σε καραντίνα και θέλουμε να κάνουμε πιο νόστιμη τη ζωή μας. Stay safe!

#LoveOnly,
Madame Ginger

Exit mobile version