FOOD FACTORY

Η βασική συνταγή για χούμους

Ετοιμάζουμε την κλασική συνταγή χούμους. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη συνταγή ως προς την εκτέλεση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να θυμηθείς να βάλεις τα ρεβύθια να μουλιάσουν από την προηγούμενη ημέρα.

Υλικά

250 γρ. ρεβίθια (τα μουσκεύουμε σε αλμυρό νερό για 12 ώρες)
85 γρ. ταχίνι
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
3-4 φρεσκοστυμμένα λεμόνια
αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε και ξαφρίζουμε τα ρεβύθια.

Μόλις κρυώσουν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο multi και τους προσθέτουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και πολτοποιούμε μέχρι να αποκτήσουν μία κρεμώδη υφή.

Tip: Σερβίρουμε με αραβικές πιτούλες, μαλακές ή ψητές στο φούρνο.

Exit mobile version