FOOD FACTORY

Καθαρά Δευτέρα: Συνταγή για λαχταριστή γαριδομακαρονάδα

Pixabay DanaTentis

Την Καθαρά Δευτέρα θα την περάσουμε σπίτι χωρίς μεγάλα τραπέζια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα φάμε καλά. Ετοιμάζουμε λαχταριστή και πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα. Η συνταγή είναι εύκολη οπότε μην σκέφτεσαι τι θα μαγειρέψεις.

Υλικά

8-10 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό γαρίδες (καθαρισμένες)

1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε κυβάκια)

4 ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)

1/4 φλιτζάνι άσπρο κρασί

Αλάτι & πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό (για διακόσμηση)

500 γρ. Linguine

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, σε 4 δόσεις. Μόλις γίνουν πορτοκαλί, τις γυρίζουμε και τις αποσύρουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις γαρίδες, τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε σε μια άκρη.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με το λάδι από τις γαρίδες (εάν δεν έχει μείνει, προσθέτουμε λίγο ακόμα). Προσθέτουμε την ντομάτα και περιμένουμε να ψηθεί λίγο πριν ρίξουμε το κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 λεπτά) και σβήνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο, πριν προσθέσουμε της γαρίδες. Προσθέτουμε τα βρασμένα linguine, ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Exit mobile version