FOOD FACTORY

Πανεύκολη συνταγή για βελουτέ σούπα σελινόριζας με σχοινόπρασο

Η σημερινή συνταγή μας είναι πάρα πολύ εύκολη και εξαιρετικά νόστιμη. Φτιάχνουμε βελουτέ σούπα σελινόριζας και στο τέλος προσθέτουμε σχοινόπρασο για τη γεύση και το χρώμα.

βελουτέ σούπα σελινόριζας

Υλικά

350 γρ. πατάτες

350 γρ. σελινόριζα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 πράσα κομμένα σε ροδέλες

Αλάτι

Άσπρο πιπέρι

500 ml γάλα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ελαφρώς και ρίχνουμε κατά προτίμηση μόνο το άσπρο κομμάτι του πράσου με λίγο νερό και σοτάρουμε.

Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στο μπλέντερ τις πατάτες και τη σελινόριζα μαζί με το πράσο και το γάλα και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε το πιάτο χλιαρό προς ζεστό και διακοσμούμε με σχοινόπρασο.