THE HACKS EDITION

Πώς να βάψεις το παλιό καλοριφέρ με τα χεράκια σου. Θα σου πάρει 10′

24 Media

Όπως έχουμε πει σε προηγούμενο «μάθημα», δεν υπάρχει κάτι που να μην βάφεται. Και άρα να ανανεώνεται, είτε πρόκειται για φρεσκάρισμα, είτε για αλλαγή χρώματος. Από τη λίστα δεν λείπουν τα καλοριφέρ, που αν δεν έχετε σημαίνει ότι ζείτε σε νεόδμητη πολυκατοικία και άρα είστε από τους ευλογημένους που έχουν υποδαπέδια θέρμανση -η οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης, όλων.

Στο θέμα μας, τα καλοριφέρ βάφονται με ειδικές βαφές που αντέχουν στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο σύστημα.

Κυκλοφορούν σε έκδοση με νερό και με διαλυτικό, satin (δηλαδή, δίνουν μια ελαφριά γυαλάδα) και gloss (γυαλίζουν ξεκάθαρα), χρειάζονται 1 με δυο ώρες για να στεγνώσουν πλήρως και θα ήταν χρήσιμο να κάνεις δυο χέρια. Εμείς προτιμήσαμε το υδατοδιάλυτο, το οποίο είναι μεταξύ πολλών άλλων και άοσμο. Είναι πιστοποιημένο και πληροί τα κριτήρια του Συμβουλίου Οικολογικού Σήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μεγάλη ελαστικότητα και ανθεκτικότητα (σε γρατζουνιές και χτυπήματα), όπως έχει και τεράστια ανθεκτικότητα σε υψηλές θερμοκρασίες, μαζί με εξαιρετική διατήρηση της γυαλάδας του καλοριφέρ, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά βέβαια, θα τα ζήσεις εάν πρώτα καθαρίσεις εξονυχιστικά το καλοριφέρ (ιδανικά με την τρίτη μεγαλύτερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας -μετά την σκούπα ρομπότ και το air fryer- που είναι ο καθαριστής ατμού) και στεγνώσεις απόλυτα, πριν την εφαρμογή της βαφής. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν σκουριές, άλλες φθορές και λίπη. Για να αποφύγεις τις συγκινήσεις, μπορείς να κάνεις ένα πέρασμα το καλοριφέρ με γυαλόχαρτο -και να καθαρίσεις πάλι καλά, ώστε να μην έχει μείνει τίποτα πάνω στην επιφάνεια.

Άπαξ και το καλοριφέρ λάμπει -από καθαριότητα- και είναι στεγνό, προχωράς στην εφαρμογή. Στην περίπτωση που έχεις παλιάς κοπής «φέτες», σαν και αυτές που συναντήσαμε εμείς, να σου πω ότι υπάρχει ειδική λαβή για το ρολό που θα διευκολύνει τη ζωή σου στο έπακρο. Αν η επιφάνεια είναι επίπεδη, χρησιμοποιείς τη λαβή που έχεις πρόχειρη από ό,τι άλλο έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Η ποσότητα της βαφής που θα σου μείνει, πρέπει να φυλαχτεί σε χώρο με θερμοκρασία από 5 έως 40 βαθμούς Κελσίου, για να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις μελλοντικά.

Exit mobile version