FOOD FACTORY

Σάντουιτς με σολομό, wasabi και σουσάμι. Δεν έχεις φάει νοστιμότερο

Θέλεις να φας κάτι πιο ελαφρύ μετά τα γιορτινά τραπέζια; Έχουμε τη λύση και για αυτό ετοιμάζουμε σάντουιτς με σολομό, wasabi και σουσάμι.

σάντουιτς με σολομό

Υλικά

400 γρ. τυρί κρέμα

½ κ.γ. wasabi

200 γρ. καπνιστό σολομό

10 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης

150 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Παίρνουμε 200 γρ. απ’ το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με το wasabi. Στη συνέχεια βάζουμε τα 10 ψωμιά του τοστ πάνω σε ξύλο κοπής και τα αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Βάζουμε στα μισά μια φέτα σολομού προσέχοντας να μην εξέχει και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.

Κόβουμε στα τέσσερα λόξα ώστε να αποκτήσουμε 4 τρίγωνα, αλείφουμε τη μια πλευρά με το μείγμα τυριού-wasabi και βουτάμε στο σουσάμι το οποίο έχουμε βάλει σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια στοιβάζουμε τα σάντουιτς με συμμετρικό τρόπο σε μια μακρόστενη πιατέλα.