BUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για αφράτο κέικ κολοκύθας χωρίς γλουτένη

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados. Σήμερα λέμε ναι σε ένα αφράτο κέικ με κολοκύθα. Έφτασε αυτή η στιγμή του χρόνου που βάζουμε κολοκύθα παντού. Οριακά δεν κοιμόμαστε με τις κολοκύθες αγκαλιά. Και είναι ωραίες οι άτιμες. Μπορούν να γίνουν σούπα, να ψηθούν στον φούρνο με χοντρό αλάτι, να συνοδεύσουν κρέατα και ψάρια.

Ταυτόχρονα, μπορούν να γίνουν μπισκότα, κέικ και τόσα άλλα γλυκά. Μπορούν να γίνουν ακόμα και ρόφημα.
Στο θέμα μας τώρα. Πρόκειται για ένα πολύ αφράτο κέικ το οποίο δεν είναι πολύ γλυκό, μιας και η κολοκύθα από μόνη της δεν βγάζει μεγάλη γλύκα και το μέλι είναι πολύ λίγο. Αν θέλετε να το κάνετε λίγο πιο γλυκό μπορεί να αυξήσετε το μέλι.

Τι μπορείτε να αντικαταστήσετε;

Γενικά, οι ερωτήσεις με αντικατάσταση υλικών είναι πολύ συχνές και προσπαθώ πάντα να δίνω εναλλακτικές. Παρ᾽ολ᾽αυτά, αν κάτι δεν το έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να πω και με σιγουριά αν θα λειτουργήσει. Η νούμερο ένα ερώτηση για αντικατάσταση αφορά στην ταπιόκα, οπότε σας προλαβαίνω και λέω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορν φλάουρ στην ίδια ακριβώς ποσότητα. Κάνει την ίδια δουλειά στο κέικ μας.

Υλικά για αφράτο κέικ κολοκύθας

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

¼ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

1 φλιτζ. ταπιόκα

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. γλυκού κανέλα

½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο

1/3 φλιτζ. μέλι

3 αβγά

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

250 γρ. κολοκύθα βρασμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία στρογγυλή φόρμα (20 εκ.).

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με το μέλι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια, βάζουμε μέσα στο μείγμα, όλα τα στερεά (αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας, ταπιόκα, μαγειρική σόδα) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Τέλος, ενσωματώνουμε τα κομματάκια κολοκύθας και ανακατεύουμε μία μία σπάτουλα.

Βάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα κι αν θέλουμε διακοσμούμε το κέικ με μερικές φέτες μήλου.

Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά, κάνοντας το γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα για να δούμε ότι είναι έτοιμο.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr

Exit mobile version