FOOD FACTORY

Συνταγή για φακές με καρότο και πορτοκάλι. Και vegan και νηστίσιμη και πεντανόστιμη

Shutterstock

Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη. Σου εγγυώμαι πως θα δεις τις φακές με άλλο μάτι. Ετοιμάζουμε φακές με καρότο και πορτοκάλι. Και είναι και vegan και είναι και νηστίσιμη.

Υλικά

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια (λιωμένα στο μούλτι με λίγο νερό)
3-4 καρότα (τριμμένα στον τρίφτη)
αλάτι, πιπέρι
1 κγ. κουρκουμά
1/2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι

2 κ.σ. ξύδι balsamico
3 κλωνάρια θυμάρι
3-4 φύλλα δάφνης
500 γρ. χυμός τομάτας
500 γρ. φακές ψιλές
600-700 ml. νερό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το καρότο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμα και αφήνουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ριχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης.

Μόλις βράσουν προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τις φακές και το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά. Ίσως στην πορεία να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό.

Tip: είναι καλό οι φακές μας να είναι λίγο al dente.

Exit mobile version