BUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για ινδική κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρυ. Υπάρχει ελπίδα

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados. Σήμερα, θα ήθελα να φτιάξουμε μία πεντανόστιμη κολοκυθόσουπα. Ο καιρός το επιβάλλει.

Η σούπα αυτή συνδυάζει τη γλυκιά γεύση της κολοκύθας με την έντονη γεύση που έχει το κάρυ. Αν θέλετε βάζετε και λίγο γάλα καρύδας μέσα και οι ακόμα πιο τολμηροί, μία πιπεριά τσίλι και γίνεται μία υπέροχη κολοκυθόσουπα.

Μικρό μυστικό: Όποτε φτιάχνω σούπες, όπως καλή ώρα η κολοκυθόσουπα, βάζω μαζί λίγο επιπλέον νερό. Μόλις τα λάχανικά βράσουν και πριν την κάνω βελουτέ αφαιρώ το επιπλέον νερό, το οποίο τώρα έχει γίνει ένας ωραιότατος ζωμός λαχανικών, το βάζω σε παγοκύστες και το φυλάω στην κατάψυξη. Έτσι , έχω ωραίο και φυσικό ζωμό λαχανικών, όποτε τον χρειαστώ.

Υλικά για ινδική κολοκυθόσουπα με κάρυ

500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη και κομμάτια

2 πράσα

1 κρεμμύδι

2 καρότα

1 κουτ. σούπας κάρυ

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Γάλα καρύδας (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μπουκιές.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα λαχανικά και γεμίζουμε με νερό ίσα ίσα να τα καλύψει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κάρυ.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά για να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ακόμα και να παραβράσουν δεν μας ενοχλεί, αφού μετά θα γίνει βελουτέ η σούπα.

Μόλις μαλακώσουν τα πολτοποιούμε είτε με έναν μύλο (για τους πιο παραδοσιακούς), είτε με το μηχάνημα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε την σούπα στη φωτιά να πάρει μία ακόμα βράση και σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα.

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr

Exit mobile version