BUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για υπερσοκολατένιο banana bread

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados και σήμερα είμαι εδώ για να λύσουμε το αιώνιο πρόβλημα με τις μπανάνες. Η απάντηση είναι μια και ακούει στο όνομα banana bread.

Τις αγοράζεις και λίγες μέρες αργότερα έχουν μαυρίσει ή έχουν μαλακώσει και δεν έχεις καμία όρεξη να τις φας. Εμείς φαγητό δεν πετάμε ποτέ, οπότε ξεκάθαρα δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τις κάνεις banana bread.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω banana bread, αλλά αυτό το συγκεκριμένο, είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν αλλεργία ή δεν μπορούν να φάνε ξηρούς καρπούς, αφού δεν περιέχει ούτε κάποιο βούτυρο ξηρού καρπού, ούτε και αλεύρι αμυγδάλου. Κατά συνέπεια, τα υλικά του είναι πιο φτηνά.

Ας περάσουμε στη συνταγή για το υπερσοκολατένιο banana bread.

Υλικά

2 μεγάλες ώριμες μπανάνες περασμένες στο multi

3 αβγά

¼ φλιτζ. μέλι

¼ φλιτζ. γάλα καρύδας (πλήρες – αυτό που είναι στο τενεκεδάκι)

½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

2 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας

6 κουτ. σούπας κακάο

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 170 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για ψωμί ή κέικ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μέλι και το γάλα καρύδας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το αλεύρι καρύδας, την ταπιόκα, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα του banana bread.

Στο τέλος, βάζουμε με μία σπάτουλα τα κομματάκια σοκολάτας.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας. Αν θέλουμε διακοσμούμε με ολόκληρα κομμάτια μπανάνας.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή από το banana bread μας.

Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr

Exit mobile version