BUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για κροκέτες κοτόπουλου με το πιο ιδιαίτερο πανάρισμα

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados. Το concept «κεφτές» είναι κάτι που υπάρχει πολύ έντονα στην ελληνική κουζίνα. Οι συγκεκριμένες κροκέτες κοτόπουλου που θυμίζουν αρκετά chicken nuggets, τρώγονται κάθε ώρα της ημέρας και είναι ιδανικές για μικρά παιδιά.

Με τη συγκεκριμένη συνταγή για κροκέτες κοτόπουλου θα καταλάβεις ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να τις φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι.

Υλικά για τις κροκέτες κοτόπουλου

500 γρ. κιμά κοτόπουλο

1 φλιτζ. καρότο τριμμένο

½ κρεμμύδι τριμμένο

1 αβγό

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

¼ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

½ κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας

Αλατοπίπερο

Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά εκτός από το αλεύρι καρύδας, την ταπιόκα και την πάπρικα.

Ιδανικά, αφήνουμε τον κιμά να «σταθεί» για 1-2 ώρες στο ψυγείο, αν δεν έχουμε χρόνο, όμως, δεν πειράζει.

Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι καρύδας, την ταπιόκα και την πάπρικα. Με αυτό το μείγμα θα πανάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου.

Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να «κάψει».

 

 

 

Ζυμώνουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια και τα πανάρουμε στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Πιέζουμε τις κροκέτες κοτόπουλου ελαφρά ώστε να μοιάζουν με chicken nuggets.

Βάζουμε τις κροκέτες κοτόπουλου στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε ώστε να ψηθούν μέχρι μέσα. Το καλό με τον κιμά κοτόπουλο είναι ότι ψήνεται γρήγορα.

Θα έχουμε περίπου 18 κροκέτες.

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr

Exit mobile version