BUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για μάφιν με γεύση μελομακάρονο

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados. Αυτές τις χριστουγεννιάτικες φόρμες για μάφιν τις έχω αγοράσει τουλάχιστον 2 χρόνια και δεν είχα βρει την ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσω. Όταν σκέφτηκα να φτιάξω μάφιν με γεύση μελομακάρονο, κατάλαβα ότι είχαν, επιτέλους, βρει τον σκοπό τους.

Αυτά τα μάφιν, ρε παιδιά, είναι όνειρο. Αρχικά, μοσχομύρισε όλο το σπίτι και είναι τόσο αφράτα που θα σας κάνει να τα λατρέψετε.

Λίγα λόγια για τη συνταγή με μάφιν μελομακάρονο

Η συνταγή έχει μέλι. Γράφω 2 με 3 κουταλιές της σούπας μέλι, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλει ο καθένας. Προσωπικά, 3 κουταλιές ήταν πολλές για τα γούστα μου, αλλά, όπως γνωρίζετε μου αρέσουν τα κάπως πιο άγλυκα γλυκά.*

Εννοείται, μπορείτε να αντικαταστήσετε και με χαρουπόμελο.

Προτιμήστε ακέρωτα πορτοκάλια για το ξύσμα.

Θα με ρωτήσετε αν μπορείτε να αντικαταστήσετε στα μάφιν με κάτι το αλεύρι αμυγδάλου. Θεωρητικά, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Δεν το έχω τεστάρει, αλλά ο συνδυασμός αμυγδάλου, ελαιολάδου και μελιού είναι εκείνος που πραγματικά κάνει όλη τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή. Μάλιστα μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το αλεύρι βρώμης και να βάλετε 2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου.

Όσο για την ταπιόκα, η πιο συχνή ερώτηση για αντικατάσταση, μπορείτε να βάλετε κορν φλάουρ στην ίδια ποσότητα (έχω και σχετικό highlight στο Instagram), αλλά δώστε την ευκαιρία στην ταπιόκα. Είναι ένα εξαιρετικό υλικό για τη ζαχαροπλαστική.

Πάμε να δούμε τη συνταγή για τα μάφιν με γεύση μελομακάρονο

Υλικά:

2 αβγά

2 με 3 κουτ. σούπας μέλι*

1,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ φλιτζ. αλεύρι βρώμης

3/4 με 1 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

1 κουτ. γλυκού κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού baking powder

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το μέλι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά με έναν αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι βρώμης, την ταπιόκα και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το baking, την κανέλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα σε θήκες για μάφιν, μέχρι να γεμίσουν τα ¾ και ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά.

Βάζουμε μία οδοντογλυφίδα για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκαν.

Θα έχουμε 12 μάφιν.

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr

Exit mobile version