BUBBLES AND ΑVOCADOS

Συνταγή για σοκολατένιο fudge, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, για μετά τη λαγάνα

Γεια σας. Είμαι η Βubbles and Αvocados το μενού σήμερα έχει μια σοκολατένια απόλαυση, ένα σοκολατένιο fudge λαχταριστό.

Το παθαίνετε κι εσείς, αυτό που θέλετε το γλυκάκι σας κάθε τόσο; Εγώ, όπως θα έχετε καταλάβει, σχεδόν συνέχεια, γι᾽αυτό και φροντίζω να δημιουργώ συνταγές που είναι τόσο, όσο γλυκές, όπως το σοκολατένιο fudge.

Από εκείνες που ένα μικρό κομματάκι είναι αρκετό για να σου φύγει η λιγούρα και δεν αποζητάς παραπάνω. Αυτό κυρίως, συμβαίνει στα γλυκά που δεν έχουν πρόσθετη, επεξεργασμένη ζάχαρη.

Υλικά για σοκολατένιο fudge, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη

2 φλιτζ. ταχίνι

8 κουτ. σούπας κακάο

6 κουτ. σούπας μέλι

100 γρ. σοκολάτα 85% κακάο

4 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο

1 φλιτζ. καρύδια

½ φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα, σε μέτρια φωτιά, και την ανακατεύουμε με το λάδι καρύδας. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το κακάο, το ταχίνι, το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε και τα καρύδια, τα οποία κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι, αλλά και το αμύγδαλο.

Σε μία φόρμα για ψωμί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το σοκολατένιο μας μείγμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να παγώσει το fudge, κόβουμε σε κομμάτια και προσπαθούμε να μην φάμε όλο το γλυκό σε μία μέρα.

Βρες περισσότερες συνταγές στο bubblesandavocados.gr

Exit mobile version