FOOD FACTORY

Συνταγή για τα πιο τέλεια πασχαλινά μπισκότα

Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να μπούμε στην κουζίνα μαζί με τα παιδάκια μας και να φτιάξουμε πασχαλινά μπισκότα σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Η συνταγή για τα πασχαλινά μπισκότα είναι πανεύκολη και το μόνο που μένει είναι να βάλεις μπροστά τη φαντασία σου και να δημιουργήσεις.

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά (2-3′) μέχρι να αλλάξει χρώμα και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη (σε 2 δόσεις) και τη βανίλια. Τα χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το αυγό, μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη.

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε τα διαφορά σχήματα ανάλογα με τα coupe-pâte που έχουμε.

Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, σε ταψί της επιλογής μας και τα ψήνουμε για 10-16 λεπτά ανάλογα με το μέγεθός τους.

Για τη διακόσμηση

500 γρ. ζαχαρόπαστα

Για την κρέμα-κόλλα

150 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

6 κγ. νερό

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουταλάκι.

Αλείφουμε την κόλλα πάνω στα κουλουράκια για να κολλήσουμε την πάστα ζάχαρης από πάνω.

Για την κρέμα ζωγραφικής

1 ασπράδι αυγού

160γρ ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

Χτυπάμε το ασπράδι πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 2′.

Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε λευκό χρώμα ή να τη χρωματίσουμε με τη χρήση του αντίστοιχου χρώματος ζωγραφικής.

Exit mobile version