FOOD FACTORY

Συνταγή για τσουρέκι μιλφέιγ. Μόλις το φας, έλα να συζητήσουμε

Σήμερα ετοιμάζουμε μία συνταγή που και μόνο από την ανάγνωση του τίτλου η σιελόρροια είναι η πρώτη αντίδραση του οργανισμού. Συνταγή για τσουρέκι μιλφέιγ και η ζωή είναι μικρή για να μην τρώμε λαχταριστά γλυκά.

Υλικά

350 ml γάλα χλιαρό
4 κς. ζάχαρη
18 γρ. ξερή μαγιά
800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
3 αυγα
ξύσμα από 1 πορτοκαλί
250 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση
250 γρ. καρύδια
180 γρ. ζάχαρη
1 κς. κανέλα σε σκόνη
100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τη διακόσμηση
200 γρ. λευκή σοκολάτα
70 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και μισό φλιτζάνι από το αλεύρι στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο το

Αφού έχει φουσκώσει το μείγμα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε μεσαία ταχύτητα.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μία σφιχτή και αφράτη ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στην άκρη για 1 ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε μία λαδόκολλα και στη συνέχεια βάζουμε ένα μακρόστενο ταψί του κέικ πάνω από τη ζύμη και κόβουμε λίγο τις άκρες για να αποκτήσουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο το οποίο στη συνέχεια θα κόψουμε σε τέσσερα μικρότερα παραλληλόγραμμα στο μέγεθος της φόρμας του κέικ, πάντα με βοηθό το μακρόστενο ταψί μας.

Βάζουμε μέσα στο μακρόστενο ταψί του κέικ μία λαδόκολλα και αλείφουμε τον πάτο της με το λιωμένο βούτυρο.

Βάζουμε το πρώτο παραλληλογράμμο κομμάτι ζύμης, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε περίπου μισό φλιτζάνι από το αλεσμένο καρύδι με τη ζάχαρη και την κανέλα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες τρεις ζύμες.

Τέλος, αλείφουμε το πάνω μέρος με το ίδιο μείγμα και ψήνουμε στην αντίσταση στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το τσουρέκι το διακοσμούμε με τα καρύδια και τη λευκή σοκολάτα.