Σουφλέ με καλαμπόκι. Και αρχάρια στην κουζίνα θα το πετύχει
- 31 ΔΕΚ 2020
Το γιορτινό τραπέζι δεν είναι απαραίτητο να έχει περίτεχνα πιάτα και εξαιρετικά δύσκολες συνταγές. Μία εξαιρετική ιδέα είναι να φτιάξεις σουφλέ με καλαμπόκι.
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ λευκό χωρίς κόρα (Πολτοποιημένο στο μούλτι)
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
500 ml γάλα
4 αυγά
Αλάτι, άσπρο πιπέρι
½ μοσχοκάρυδο τριμμένο
250 γρ. καλαμπόκι
Λίγο βούτυρο για άλειμμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ψωμί του τοστ, τα τυριά, το γάλα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά προσθέτουμε το σουρωμένο καλαμπόκι. Βουτυρώνουμε 8-10 μικρά πυρίμαχα για σουφλέ και τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά.