FOOD FACTORY

Σουφλέ με καλαμπόκι. Και αρχάρια στην κουζίνα θα το πετύχει

Το γιορτινό τραπέζι δεν είναι απαραίτητο να έχει περίτεχνα πιάτα και εξαιρετικά δύσκολες συνταγές. Μία εξαιρετική ιδέα είναι να φτιάξεις σουφλέ με καλαμπόκι.

Σουφλέ με καλαμπόκι

Υλικά

8 φέτες ψωμί του τοστ λευκό χωρίς κόρα (Πολτοποιημένο στο μούλτι)

200 γρ. κασέρι τριμμένο

200 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο

500 ml γάλα

4 αυγά

Αλάτι, άσπρο πιπέρι

½ μοσχοκάρυδο τριμμένο

250 γρ. καλαμπόκι

Λίγο βούτυρο για άλειμμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ψωμί του τοστ, τα τυριά, το γάλα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά προσθέτουμε το σουρωμένο καλαμπόκι. Βουτυρώνουμε 8-10 μικρά πυρίμαχα για σουφλέ και τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά.