FOOD FACTORY

Τυρόπιτα με πιπεριά και μέλι. Φάε και θα με θυμηθείς

Σήμερα ετοιμάζουμε μία πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη τυρόπιτα. Η ιδιαιτερότητα της συνταγής είναι ότι στο μείγμα θα προσθέσουμε και πορτοκαλί πιπεριά.

Υλικά

300 γρ. φέτα
150 γρ. μοτσαρέλα τρίμμενη
3 αυγά
Άσπρο πιπέρι
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
5 φύλλα κρούστας
λίγο καλαμποκέλαιο για πασπάλισμα
4-5 κ.σ. μέλι για πασπάλισμα στο τέλος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° Κελσίου.

Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τα αυγά και το πιπέρι, Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε την πορτοκαλί πιπεριά.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας. Φροντίζουμε να εξέχουν τα φύλλα προς τα έξω. Βάζουμε το μείγμα με τα τυριά και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο κρούστας και το τυλίγουμε με τα κάτω φύλλα για να κλείσουμε την πίτα.

Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε και την πάνω επιφάνεια και ψήνουμε για 25-30′. Μόλις κρυώσει λίγο τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με το μέλι.