FOOD FACTORY

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κανέλα και καρύδια

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κανέλα και καρύδια. Σήμερα φτιάχνουμε μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές της εποχής. Ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ μας.

Υλικά

600 γρ. ζάχαρη
300 γρ. καστανή ζάχαρη
900 ml. νερό
1 κ.σ κανέλα
100 ml. ελαιόλαδο
500 γρ. σιμιγδάλι (χοντρό)
150 γρ. καρύδια
Ξυλάκια κανέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το νερό και την κανέλα και τα βράζουμε.

2. Εντωμεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.

 

3. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύουμε καλά, περιμένουμε μέχρι να πάρει μια ελαφριά βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

4. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το βάλουμε στα ποτήρια, προσθετουμε τα καρύδια και διακοσμούμε με ένα ξυλάκι κανέλας.

Exit mobile version