FOOD FACTORY

Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια από μπισκότο για μικρούς και μεγάλους

Εκτός από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά το τραπέζι μας θα κοσμήσουν και χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια από μπισκότο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 γρ. πάστα ζάχαρης

Για την κρέμα κόλλα

1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
6-7 κ.γ. νερό

Για την κρέμα ζωγραφικής

1 ασπράδι αυγού
160 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά 3-4 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το αυγό και, μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι.

Η ζύμη είναι έτοιμη. Αφού την κόψουµε µε στρογγυλό κουπ πατ, τα µεταφέρουµε σε ταψί µε λαδόκολλα και τους βάζουµε στο κάτω µέρος τα ειδικά άσπρα στικ για γλειφιτζούρια ή ένα καλαµάκι το οποίο θα εισάγουµε σε κάθε κοµµάτι ζύµης µέχρι λίγο πιο πάνω από το κέντρο (H ζύµη πρέπει να έχει πάχος 1 εκ.) τα ψήνουμε για 12-16 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.

ΤΙΡ: Τα κουλουράκια μας θα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.