CELEBRITIES

Αύγουστος Κορτώ: Το πιο σωστό σχόλιο για το video με τον σερβιτόρο στη Ρόδο

Papadakis Press/ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ

Ένα video που δείχνει έναν σερβιτόρο στη Ρόδο σχεδόν να κολυμπάει για να μεταφέρει την παραγγελία των πελατών του beach bar restaurant όπου εργάζεται, σε μία ξύλινη πλατφόρμα μέσα στη θάλασσα, έκανε τον γύρο του διαδικτύου το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Οι αντιδράσεις στα social media προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη και Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη οι οποίοι εξήγγειλαν ελέγχους. Οι έλεγχοι δεν διαπίστωσαν κάποια παρανομία, ο ιδιοκτήτης του χώρου μίλησε για μεμονωμένο περιστατικό και ο σερβιτόρος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πρόβλημα με αυτού του είδους σερβιρίσματα που του αποφέρουν φιλοδώρημα ως και 200 ευρώ. Όλα καλά τώρα; Μπορεί και ναι για κάποιους, αλλά για άλλους, όπως ο Αύγουστος Κορτώ τα πράγματα παραμένουν εξαιρετικά προβληματικά.

Όπως αναφέρει στον σχολιασμό του περιστατικού ο Αύγουστος Κορτώ, είναι κάποιες εικόνες που όταν τις δεις, δεν μπορείς να τις ξεχάσεις. Επομένως δεν μπορείς να ακούσεις ότι «όλα είναι καλά», «ο εργαζόμενος το κάνει για τα tips» και να πεις, «α εντάξει, τότε είναι και σωστό».

Ο Αύγουστος Κορτώ αναφέρθηκε στο video με τον σερβιτόρο στη Ρόδο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, μιλώντας για τα συναισθήματα που του προκάλεσε αυτή η εικόνα. Και στη συνέχεια έκανε το πιο σωστό σχόλιο για τον τουρισμό στην χώρα μας, που αποτελεί σίγουρα ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της οικονομίας μας. «Είναι εικόνες που, αν τις δεις, δεν μπορείς να τις ξεδείς», σημείωσε αρχικά ο Αύγουστος Κορτώ.

«Νόμισα, αρχικά, ότι ήταν κάποιο φωτομοντάζ. “Δεν μπορεί”, είπα: η φράση που λέω κάθε μέρα, τουλάχιστον μια φορά, για κάτι το αδιανόητο. Ξαπλώστρες μες στη θάλασσα: επαναλαμβάνω, ΜΕΣΑ στη θάλασσα. Παράνομο; Σαφώς. Αλλά ποιος νοιάζεται για το κατάντημα των νησιών μας;», σχολίασε ο συγγραφέας. Υπενθυμίζεται ότι πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στο beach bar στην περιοχή Αγ.Μαρίνα.

«Κι έπειτα, η γροθιά: ένα παλικάρι με άσπρο πουκάμισο, που κουβαλά την παραγγελία στις θαλάσσιες ξαπλώστρες βαδίζοντας μες στο νερό, που του φτάνει ως το στήθος: τσαλαβουτάει, μουσκίδι, για το μεροκάματο», σημείωσε έπειτα ο Αύγουστος Κορτώ. Το παλικάρι που μπορεί να μην έχει πρόβλημα με αυτό το είδος του σερβιρίσματος.

Το παλικάρι που μπορεί να κάνει αυτόν τον κόπο με τη θέλησή του, για να δροσίζεται παράλληλα στον καύσωνα. Το παλικάρι που όμως άθελά του μπορεί να δημιουργεί ένα παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του τουρισμού που δεν θέλουν να βουτάνε στη θάλασσα προς τέρψη των πελατών που τους βλέπουν, τους καταγράφουν σε video και γελάνε κι από πάνω.

«Δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν, μες στην τόση αυθαιρεσία, μια πλατφόρμα για το προσωπικό; Ένα ντεκ, κάτι; Προφανώς – αλλά στ’ α@@@@@@ τους. Ο εργαζόμενος της καλοκαιρινής σεζόν μπορεί κάλλιστα να κάνει τη δουλειά του σε αλγεινές συνθήκες, με μόχθο και ταπείνωση», σχολίασε έπειτα ο συγγραφέας.

«Ναι, η χώρα μας βυζαίνει τον μαστό του τουρισμού», έγραψε ο Αύγουστος Κορτώ. «Αλλά όσο η απανθρωπιά εξαπλώνεται, όσο οι ιδιοκτήτες ρημάζουν τη φύση και τους ανθρώπους, οι διακοπές μας θα γίνονται υπόθεση ντροπής, συνενοχής – και κάποια στιγμή, ευελπιστώ, θα γυρίσουμε την πλάτη σε τέτοιες εικόνες κτηνωδίας», κατέληξε στην ανάρτησή του. Οι διακοπές μας, γίνονται υπόθεση συνενοχής, όσο επιλέγουμε να κάνουμε χρήση κατασκευών που αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, όσο επιλέγουμε να γελάμε όταν βλέπουμε ανθρώπους να δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο, όσο εμείς βρισκόμαστε δροσερά στη σκιά μας.

Exit mobile version