CELEBRITIES

Φώτης Σεργουλόπουλος: 8 δημόσιες τοποθετήσεις του, 8 λόγοι να τον αγαπήσεις (ακόμα παραπάνω)

Papadakis Press/Βαγγέλης Γκικόπουλος

Τον εκτιμώ, τον σέβομαι και θεωρώ πως η ελληνική τηλεόραση έχει ανάγκη μόνο από τέτοιους ανθρώπους. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του, παραδίδει μαθήματα ειλικρίνειας.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μιλά για όλα. Για τη σεξουαλικότητά του, για την εποχή που την αναγνώρισε, για την απόφασή του να μιλήσει δημόσια για αυτή, για την οικογένειά του, για τον γιο του τον Γιώργο, αλλά και για την ελληνική κοινωνία.

Φώτης Σεργουλόπουλος: Τα σχολικά χρόνια και οι οίκοι ανοχής στην Κρήτη

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στην εκπομπή Αυτός και ο άλλος της ΕΡΤ με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο. Ήταν ακόμα μία φορά ανοιχτός να μιλήσει για όλα. Η συζήτηση πήγε πίσω κι έφτασε στα σχολικά του χρόνια.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε τη δική του αναδρομή και αναφέρθηκε στα χρόνια του σχολείου, αλλά και την περίοδο που πήγε φαντάρος στην Κρήτη.

«Η περίοδος στο δημοτικό ήταν η χειρότερή μου. Ήμουν δειλό και μαζεμένο παιδί. Λόγω της δυσλεξίας που δεν την ξέραμε τότε, όλο αυτό μου δημιούργησε μια άμυνα. Είχα όμως έναν κολλητό, μέχρι την Γ’ Λυκείου, αυτός με κράτησε σε μια εγρήγορση.

Ήμουν άμπαλος, δεν με ήθελαν. Δεν δέχτηκα ποτέ bullying στο σχολείο, ακόμα και όταν άρχισα να ανακαλύπτω τη σεξουαλικότητά μου και φαινόταν η διαφορά μου, δεν μου είπαν ποτέ τίποτα. Είχα ερωτική σχέση με κορίτσια και ίσως αυτό να έσβηνε κάποιες εντυπώσεις.

Όταν το ανακάλυψα ότι είμαι γκέι, αγχώθηκα. Δεν ήξερα πώς να το εκφράσω ερωτικά. Αυτό που με έσωσε ήταν ότι μπήκα στη δραματική σχολή, σε ένα περιβάλλον ανοιχτόμυαλο.

Τότε βρήκα όμοιούς μου. Τότε βέβαια ήμασταν ό,τι λάχει. Στον στρατό πήγα μετά τη δραματική σχολή. Μπήκα 21 ετών και με πάνε στην Κρήτη. Μπήκα σε μια ιστορία που έκανα παρέα με luben ανθρώπους στην Κρήτη.

Ένας δούλευε ως τσατσά σε οίκο ανοχής. Εκεί γνώρισα τη Βούλα και κάναμε παρέα. Πήγαινα εκεί καθόμουν στο σαλονάκι και τα λέγαμε με τη Βούλα. Να πω ότι οι οίκοι ανοχής μου αρέσουν πάρα πολύ».

Η απόφαση να μιλήσει πρώτη φορά για τη σεξουαλική του ταυτότητα στον Πέτρο Κωστόπουλο

Στην ίδια εκπομπή ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε και στην απόφασή του να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

«Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο σπίτι για τις προτιμήσεις μου. Δεν έκρυψα ποτέ τίποτα στη ζωή μου. Δεν κρύφτηκα ποτέ από τους γύρω μου. Δεν το έκανα για να δώσω το παράδειγμα. Όσο καιρό ήμουν στην τηλεόραση, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ήμουν. Όλοι ήξεραν.

Συζητούσα με πολλούς ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και μου έλεγαν γιατί δεν μιλάς και τους απαντούσα ποιος είναι ο λόγος, αφού δεν κρύβω τίποτα και δεν είμαι παντρεμένος. Μου είπαν πρέπει να το πεις για να βοηθήσεις. Οπότε, όταν ήμουν στον Πέτρο Κωστόπουλο καλεσμένος, είπα δεν λέμε κι αυτό το θέμα;

Του λέω τι θα ήθελες να ρωτήσεις και μου είπε ξέρεις. Τού απάντησα, δεν το ρωτάς να τελειώνουμε; Βαριόμουν να μιλώ για τα ίδια. Είχα μεγάλη αγωνία για αυτό που είπα. Το κανάλι δεν χάρηκε όταν αποκάλυψα τι είμαι. Είχα μεγάλη αγωνία μετά, αλλά δεν σκέφτηκα να το κόψουμε στο μοντάζ. Βέβαια δεν την είδα ποτέ την εκπομπή».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ένας υπέροχος μπαμπάς

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε μιλήσει στο LadyLike για τον γιο του, Γιώργο και την όμορφη οικογένειά τους. Τι απαντά σε όσους, ενδεχομένως, θεωρούν λάθος το δικό του πρότυπο οικογένειας και τι θα ευχόταν να λέει ο γιος του όταν μεγαλώσει για τον μπαμπά του.

«Θα έλεγα να κοιτούν τη δουλειά τους και τις δικές τους οικογένειες».

«Να κοιτούν πώς θα κάνουν τη δική τους ζωή ευτυχισμένη κι ας αφήσουν τις ζωές των άλλων όπως εκείνοι τις έχουν αποφασίσει. Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τη ζωή του και μόνο.

Όταν κάνεις ένα παιδί κάνεις μία αναδρομή στα παιδικά σου χρόνια ανά πάσα στιγμή. Λες τι έκανα εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση, πώς αισθανόμουν όταν ο πατέρας μου μού είπε κάτι. Μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις μία προβολή του εαυτού σου και να σκεφτείς πώς ήταν τότε.

Αν με ρωτούσες σαν γιος τι έχω να πω στον πατέρα μου αυτό που ευχόμουν πάντα, πριν πεθάνει, ήταν να του τα έχω πει όλα και να τα έχω ξεκαθαρίσει. Ήθελα όταν θα φύγει από τη ζωή να μην έχω κάτι που θα κρατήσω πίσω και θα με βασανίζει ότι δεν το μοιράστηκα μαζί του. Υπό αυτή τη σκέψη, θα ευχόμουν ο γιος μου να μου έχει πει όλα όσα θα ήθελε».

«Ο Γιώργος είναι μία από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου»

Στην εκπομπή Αυτός και ο άλλος πρόσθεσε ότι ο Γιώργος είναι μία από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του: «Αισθάνθηκα μπαμπάς όταν άρχισα να του μαθαίνω τα πρώτα πράγματα. Μου έχει ζητήσει αδερφάκι, δεν το σκέφτομαι.

Θα ήθελα να έχω και 2 και 3 παιδιά, αλλά δεν γίνεται, δεν θέλω άλλο. Νομίζω ότι έχει πάρει την απροσεξία μου, τη θεατρικότητα και το χιούμορ. Με τον Γιώργο μου αρέσει να βλέπουμε ταινίες, να τραγουδάμε, να πηγαίνουμε ταξίδια. Θα ήθελα να του μεταδώσω την τιμιότητα, την ελευθερία, τον ρατσισμό, του έχω μιλήσει γι’ αυτά. Ο Γιώργος είναι μία από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου».

Για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών

Στην εκπομπή Σημείο Συνάντησης της ΕΡΤ1 ο Φώτης Σεργουλόπουλος συνάντησε την καλή του φίλη, Τζένη Μπότση. Για την κοινωνία που ζούμε και τις ανάγκες της αλλά και γιατί δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη ώστε να θεωρείται ο σύντροφός του δεύτερος γονιός του γιου του.

«Για τον κόσμο που δεν συμφωνεί με μένα ή με τις κινήσεις μου δεν με αφορά καθόλου, γιατί δεν συμφωνώ κι εγώ με τις δικές τους κινήσεις. Υπάρχει μια μερίδα κόσμου με την οποία δεν συμφωνώ καθόλου, δεν βγαίνω να το λέω, αυτοί βγαίνουν και το λένε. Αυτό που εγώ περιμένω εντός 2020 είναι την πολιτεία, η πολιτεία πρέπει να ακολουθεί τις ανάγκες των πολιτών της. Οι ανάγκες των πολιτών είναι συγκεκριμένες και προοδεύουν.

Προοδεύουμε και θεσπίζονται νόμοι. Όταν, λοιπόν, ένας άνθρωπος κάνει ένα παιδί και εγώ αποφασίζω να παντρευτώ έναν άλλον άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο απαγορεύουν στον σύντροφό μου ή στην σύντροφό μου – στη σύντροφό μου θα το επιτρέψουν – να γίνει ο δεύτερος γονιός του.

Όταν ένα παιδί μεγαλώσει και δει έναν άλλον άνθρωπο μέσα στην οικογένειά του, τον οποίο θεωρεί οικογένειά του, όταν χάσει τον βιολογικό του πατέρα, μπορεί να τον χάσει από ατύχημα, από αρρώστια, από γηρατειά από οτιδήποτε, θα μείνει μόνο του και δεν θα ακολουθήσει τον δεύτερο γονιό του που έχει συνηθίσει μέσα στο σπίτι».

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Εγώ δεν θέλω να γίνω πρότυπο»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην εκπομπή Tik Talk είπε ίσως την πιο όμορφη κουβέντα που έχει ειπωθεί τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας υπέροχος άνθρωπος.

«Δεν είμαστε πρότυπα, θέλουμε να ζούμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι».

«Εγώ δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Με το να δώσεις δικαιώματα σε μια μερίδα ανθρώπων τον κάνεις πρότυπο;»

Τα ασυνόδευτα παιδιά και η ταυτότητα του έθνους

Η τοποθέτησή του για τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στη χώρα μας μίλησε στον Alpha και την εκπομπή Μεσάνυχτα. «Θα ισχυροποιήσεις ταυτότητα και ελληνισμό αποδεχόμενος τους πρόσφυγες» είπε και το χειροκρότημα ακόμα ακούγεται.

«Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι υπάρχουν τόσα ασυνόδευτα παιδιά στην Ελλάδα, μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος να βρουν ένα σπίτι.

Όσα κι αν λένε για τον κόσμο που έρχεται από την ανατολή και ζητάει ένα καταφύγιο στην Ελλάδα, το να πάρει η μάνα το παιδί της μέσα σε μία φουσκωτή βάρκα, να το ρίξει στη θάλασσα με ένα σωσίβιο, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να το χάσει, φαντάσου τι αντιμετωπίζει πίσω της για να φύγει τρέχοντας.

Κι έρχεσαι τώρα εσύ να μου πεις ότι “παιδιά έχουμε χάσει την ταυτότητά μας και τον ελληνισμό μας”. Όχι, την ταυτότητά σου, το έθνος σου και τον ελληνισμό σου θα τον αποκτήσεις και θα τον ισχυροποιήσεις όταν δεχτείς αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Να κάνεις ένα σύστημα, να μπορέσεις να τους αφομοιώσεις και να μπορέσεις να δώσεις ζωή σε ανθρώπους που φύγαν κυνηγημένοι με αυτόν τον τρόπο, που στοιβάζονται σαν τα ζώα μέσα σε ένα σκάφος, το οποίο ξέρουν ότι θα βυθιστεί, με την ελπίδα να πεταχτούν έξω κάποιοι και να ζήσουν οι μισοί».

Για το κίνημα #ΜeΤoo κι όσους παίρνουν το μέρος των κατηγορουμένων

Στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ ο Φώτης Σεργουλόπουλος έκανε αναφορά στο κίνημα #ΜeΤoo αλλά και σε όλους εκείνους που παίρνουν το μέρος των κατηγορουμένων.

«Η κοινωνία είναι τόσο ψυλλιασμένη που όσοι βγαίνουν και μιλούν υποστηρικτικά για έναν άνθρωπο που φέρεται ότι έχει κάνει εγκλήματα και δεν το βουλώνουν εκτίθενται από μόνοι τους. Άστους να εκτεθούν, να ξέρουμε ποιοι είναι -γιατί πλέον τους γνωρίζουμε- και να τους κάνουμε ξεπαρεού.

Να απομονωθούν και να πάνε στην τρύπα που οφείλουν να χωθούν και να μην εμφανίζεται με το θράσος του “τη γνώμη μου λέω”. Γίνομαι πάρα πολύ κακός με τέτοιους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν τέτοιοι στο περιβάλλον μου.

Πλέον τους κάνω στην άκρη, δεν θέλω να τους βλέπω. Και να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι θα σηκωθώ να φύγω. Δεν μου αρμόζει να είσαι δίπλα μου και να έχεις εκφραστεί τόσο τραγικά. Είναι αμόρφωτοι. Δεν συνειδητοποιούν τι είναι ποινικό αδίκημα».

Exit mobile version