CELEBRITIES

«Φτύσε» κι εσύ τον βασιλιά Κάρολο. Τώρα, μπορείς

© 2023 Jordan Pettitt/AP IMAGES

Αχ Ελισάβετ. Αφού τη χάσαμε από προσώπου γης, τη χάσαμε και από τις λίρες. Σειρά έχουν και τα γραμματόσημα. Ο βασιλιάς Κάρολος κοσμεί πλέον τη νέα σειρά της Royal Mail.

Τα γραμματόσημα πρόκειται πιθανότατα να είναι και τα πρώτα που θα δει το κοινό. Ο βασιλιάς Κάρολος αντικαθιστά το προφίλ της βασίλισσας Ελισάβετ που χρησιμοποιούνταν στα αναμνηστικά γραμματόσημα από το 1968, με το δικό του.

Τα αγαπημένα του λουλούδια κοσμούν την ειδική έκδοση. Με έμπνευση από τους βρετανικούς βασιλικούς κήπους.

Ο David Gold της Royal Mail δήλωσε ότι η ιδέα των λουλουδιών για τη σειρά γραμματοσήμων-ορόσημο αντανακλά το γεγονός ότι ο βασιλιάς είναι «παθιασμένος κηπουρός».

«Η Αυτού Μεγαλειότης είναι γνωστό ότι είναι παθιασμένος κηπουρός και είμαστε ευτυχείς που τα πρώτα ειδικά γραμματόσημα που θα φέρουν τη μορφή του θα είναι ένας εορτασμός μερικών από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στους βρετανικούς κήπους».

βασιλιάς Κάρολος

Όλα είναι έτοιμα αλλά τα συγκεκριμένα γραμματόσημα δεν θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις επιστολές μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα των υφιστάμενων γραμματοσήμων, όπως ανέφερε το BBC. Αχ Ελισάβετ. Και ξανά αχ.

Οι παραγγελίες για τα γραμματόσημα της ειδικής σειράς «βασιλιάς Κάρολος» έχουν ήδη ξεκινήσει. Στις αρχές Φεβρουαρίου αποκαλύφθηκε και το νέο βρετανικό γραμματόσημο με το προφίλ του Κάρολου. Στο Ταχυδρομικό Μουσείο του Λονδίνου εγκαινιάστηκε έκθεση με θέμα «Το γραμματόσημο του βασιλιά», με γραμματόσημα από την εποχή της βασίλισσας Βικτωρίας μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βασιλικών Ταχυδρομείων του Ηνωμένου Βασιλείου, το νέο γραμματόσημο με τη μορφή του Καρόλου Γ΄ θα διατίθεται στους ενδιαφερομένους από τις 4 Απριλίου. Είναι έργο του 66χρονου γλύπτη Μάρτιν Τζένινγκς (για λογαριασμό του Βασιλικού Νομισματοκοπείου), το σχέδιο του οποίου αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Το νέο γραμματόσημο για τη βασιλεία του Καρόλου Γ΄ θα είναι η πρώτη εμφανής αλλαγή στην καθημερινή χρήση των γραμματοσήμων και στην καθημερινότητα των πολιτών», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος του μουσείου.

Ο επικεφαλής των συλλογών του μουσείου, Κρις Ταφτ, σημειώνει πως «κάθε μονάρχης έπαιρνε αποφάσεις για τον τελικό σχεδιασμό, οι οποίες επιδρούσαν στον τρόπο που το κοινό προσλάμβανε την εικόνα του.

Στην έκθεσή μας, ελπίζουμε πως το κοινό θα αποκτήσει βαθύτερη κατανόηση για το πώς το νέο σχέδιο του Καρόλου Γ΄ ταιριάζει και συμπλέει με την πλούσια ταχυδρομική ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Exit mobile version