CELEBRITIES

Η Idra Kayne για τον ρατσισμό που -ακόμα- δέχεται: «Στο λεωφορείο μού έχουν πει “σήκω να κάτσουν οι Έλληνες”»

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson/24Media

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου περιμένει στο πλατό της εκπομπής, The 2Night Show, τους καλεσμένους του για αποκαλυπτικές συνεντεύξεις, χιουμοριστικά βίντεο, παιχνίδια και μουσική. Πρόσφατοι καλεσμένοι της late prime time εκπομπής ήταν ο Κώστας Μαρτάκης και η Idra Kayne.

Την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, η Idra Kayne μίλησε στον παρουσιαστή για τον ρατσισμό που έχει βιώσει στην Ελλάδα λόγω του χρώματός της, το bullying στο δημοτικό, τα σχόλια που ακούει μέχρι και σήμερα και τον διαφορετικό τρόπο που διαχειρίζεται, πλέον, τέτοιες καταστάσεις.

«Η μαμά μου είναι Ελληνίδα, ο μπαμπάς μου από την Ουγκάντα. Παντρεύτηκαν εδώ, ο αδελφός μου γεννήθηκε εκεί αλλά λόγω της πολιτικής κατάστασης, αποφάσισαν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Ο μπαμπάς μου ήρθε το ’67, για να σπουδάσει στην Ευελπίδων. Επί χούντας έδιναν εξετάσεις για να περάσουν σε στρατιωτικές σχολές αλλά ο βαθμός του αναγνωριζόταν στον στρατό της Ουγκάντα», ανέφερε στην αρχή η Idra Kayne μιλώντας για τις ρίζες της οικογένειάς της.

Η Idra Kayne μίλησε για τον ρατσισμό που δέχεται μέχρι και σήμερα

«Ήμουν από τις πρώτες γενιές. Πριν το μεγάλο κύμα των ’90s», πρόσθεσε στη συνέχεια η τραγουδίστρια και ηθοποιός που φέτος συμμετέχει στην κωμωδία του ΑΝΤ1 VIΠ Καλά Γεράματα, στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Η Idra Kayne αναφέρθηκε με την αφορμή αυτή, στον ρατσιμό που δέχεται στην καθημερινότητά της μέχρι και σήμερα λόγω της καταγωγής της. Παραδέχτηκε ότι παλιότερα θύμωνε και καταπίεζε τα συναισθήματά της. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Το mindset της έχει αλλάξει.

«Ακόμα μου λένε “τι κάνεις εσύ στη χώρα μου;”. Στο λεωφορείο μού έχουν πει “σήκω να κάτσουν οι Έλληνες, πρώτα θα κάτσουν οι Έλληνες και μετά εσείς”. Παλιότερα θύμωνα και στενοχωριόμουν, αλλά όλα τα κρατούσα μέσα μου, δεν τα μοιραζόμουν. Πλέον, θεωρώ ότι πρέπει να το επικοινωνώ και να το μοιράζομαι για να αλλάξει κάτι», ανέφερε η ίδια στη συνέχεια.

«Από τη μία λέω “δεν γίνεται να εκπλήσσεστε κάθε φορά που λέω κάτι τέτοιο”, αλλά άμα κάτι δεν είναι στη δική σου πραγματικότητα, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Επίσης, δεν έχει να κάνει μόνο με το χρώμα. Όλοι πιστεύω ότι έχουν βιώσει ενός είδους ρατσισμό. Τι ακούνε οι χοντροί άνθρωποι;», είπε η Idra Kayne έπειτα, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι άνθρωποι υφίστανται κάποια μορφή διάκρισης για την όποια «διαφορετικότητά» τους.

«Δεν υπάρχει στοιχειώδης ευγένεια. Θυμάμαι στο δημοτικό όταν έβαλα γυαλιά. Περισσότερο bullying είχα φάει που έβαλα γυαλιά μυωπίας, παρά για το χρώμα μου. Δηλαδή όλοι, λίγο να είσαι διαφορετικός, λίγο κάτι να μην ταιριάζει. Πάντα με στενοχωρεί αυτό, αλλά ένα τσικ, είναι στιγμιαίο. Σε στενοχωρεί και λες “πωπω, ακόμα με αυτό ασχολούμαστε;”. Τα τελευταία 2 χρόνια νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου», συμπλήρωσε η Idra Kayne.

Η Idra Kayne έχει σπουδές 15 ετών στο χορό (κλασικό μπαλέτο και jazz), στη φωνητική (με τη Νένη Ζάππα, ενώ το 2007 αποφοίτησε από το Vocal Art Academy), με σεμινάρια τραγουδιού, σύνθεσης, ενορχήστρωσης και beatbox στο Rotterdam, στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη μουσική ασχολείται επαγγελματικά από το 2000, οπότε και ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις της σε σημαντικές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ Don’t Walk Away. Τον Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο MicDrop σε παραγωγή του Δημήτρη Νάσσιου. H ίδια ξεκίνησε την υποκριτικής της πορεία θεατρικά την ίδια χρονιά, με συμμετοχή στην οπερέττα Η Κόρη της Καταιγίδος (2011) και έπειτα στα μιούζικαλ RENT (2012), FAME (2013) ΑΝΝΙΕ (2013), PRISCILLA (2014), SWEET CHARITY (2016) και στις παιδικές παραστάσεις Το Βιβλίο των Θρύλων και Το Δέντρο της Γνώσης, Paw Patrol, Σαν παιδιού Φαντασία και Το παιδί που τόλμησε και Βουτιά στη Βυθούπολη. Έχει εμφανιστεί στην τηλεοπτική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη Εθνική Ελλάδος και στην κινηματογραφική ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου Monday.

Exit mobile version