CELEBRITIES

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος: «Όταν ήμουν μικρός θεωρούσα ότι μάλλον είμαι χαλασμένος»

Mega TV

Τα παιδιά γεννιούνται και δεν ξέρουν κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό τους κι όσα αντιλαμβάνονται γι’ αυτόν. Η δική μας οπτική για τον κόσμο είναι που τα κάνει να αισθάνονται ότι όσα αντιλαμβάνονται για τον εαυτό τους είναι «φυσιολογικά» ή όχι. Πόσο κρίμα είναι η δική μας αντίληψη για τον κόσμο να ορίζει το συναίσθημα ενός παιδιού; Και εντάξει, το παιδί, αν είναι τυχερό θα καταλάβει κάποτε ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τυφλά την εκδοχή του κόσμου που εμείς του διδάσκουμε. Το μεγάλο κρίμα είναι για εμάς, που αυτή η θεώρηση του κόσμου στενεύει τις αντιλήψεις μας και βάζει τελικά όρια σε εκείνη που νομίζαμε άνευ όρων αγάπη για τα παιδιά μας. Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, πρωταγωνιστεί στη σειρά του Βασίλη Κεκάτου Milky Way που θα κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης, 2 Νοεμβρίου στο Mega και υποδύεται τον Τζό. Ως Κωνσταντίνος μίλησε για τη δική του προσωπική ιστορία ως γκέι αγόρι που μεγάλωνε σε μία κοινωνία που του έλεγε ότι είναι «λάθος».

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, ο Τζο του Milky Way, μίλησε στην πρώτη του τηλεοπτική live συνέντευξη με την Ελεωνόρα Μελέτη και όσα είπε πρέπει να τα ακούσεις και να τα διαβάσεις. Μίλησε για τη σειρά Milky Way και τον Τζο, σαν τον οποίο θα ήθελε να είναι στα 17 του, μίλησε και για τον εαυτό του και το πώς ήταν να μεγαλώνει ως γκέι αγόρι, μη έχοντας πλήρη υποστήριξη στην οικογένεια, στο σχολείο, στην κοινωνία.

«Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, ήθελα να γίνω pop star, να χορεύω και να κάνω performances. Στη Β’ Λυκείου αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Αυτό προέκυψε από μία θεατρική ομάδα στο σχολείο στην οποία έπαιξα και ένιωσα ότι αυτό είναι κάτι που θέλω να ξανακάνω και να ξανακάνω», είπε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος που ήξερε ξεκάθαρα μέσα του ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον χώρο του θεάματος. Ωστόσο, στο μηχανογραφικό του δήλωσε μία ιερατική σχολή χωρίς ποτέ να θέλει να ασχοληθεί με τον κλήρο.

«Το έκανα για να μην έχουν επιλογή οι γονείς μου όταν θα τους πω ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, να μου πουν ότι είναι ok. Τελικά μου είπαν να πάω στην ιερατική σχολή, αλλά έδωσα εξετάσεις κρυφά σε μία δραματική σχολή όπου πέρασα και άρχισα κρυφά να πηγαίνω εκεί», είπε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Ο Τζο του Milky Way σημείωσε ότι πλέον η αντιμετώπιση των γονιών του για την ενασχόλησή του με την τέχνη έχει αρχίσει να μαλακώνει. «Κάπως τώρα που είμαι και στην τηλεόραση νομίζω ότι μπορεί και να τους αρέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος έχει μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Με αφορμή τον ρόλο του, αλλά και την προσωπική του ζωή, η παρουσιάστρια και δημοσιόγράφος τον ρώτησε για το αν ο ίδιος ένιωσε την αποδοχή από τους γονείς του σε σχέση με την σεξουαλική του ταυτότητα.

«Δεν ήταν τόσο υποστηρικτικοί για να πω την αλήθεια, αλλά από εκεί και πέρα αποφασίζεις να πας παρακάτω στη ζωή σου και να βρεις ανθρώπους που να μπορούν να σε υποστηρίξουν για να εκφράσεις αυτά που νιώθεις», απάντησε ο ηθοποιός. Η Ελεονώρα Μελέτη αναρωτήθηκε αν έχει κάποιο βάρος ή θλίψη μέσα του. Η θλίψη και το βάρος όμως, θα όφειλε να είναι στις πλάτες άλλων και όχι στις δικές του. Κι ευτυχώς δεν είναι.

«Όχι τόσο. Γιατί μεγαλώνοντας, καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν και τα καλά τους και τα κακά τους κι επίσης κάποια πράγματα δεν μπορούν να τα καταλάβουν και δεν μπορούν να μπουν στην διαδικασία να τα καταλάβουν λόγω του περίγυρού τους ή και του από που έρχεται ο καθένας, που παίζει μεγάλη σημασία. Οπότε το να κάτσω να εξηγήσω όχι μόνο στην οικογένειά μου, στο σχολείο μου, στους ανθρώπους καθημερινά στους δρόμους, προσπαθώ να εξηγήσω όλη αυτή τη φοβία προς το διαφορετικό αλλά από την άλλη δεν το δέχομαι», είπε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

«Σαν γκέι αγόρι με θηλυπρέπεια, γιατί από μικρός ήμουν αρκετά θηλυπρεπής και δεν το έκρυβα, υπήρχε μεγάλο θέμα γιατί θα έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που περπατάω, που μιλάω, έπρεπε να “συμμορφωθώ”, να υπάρχω με έναν τρόπο που ήταν αρεστός σε κάποιους», πρόσθεσε.

«Μου δημιούργησε πολλά εμπόδια», επεσήμανε μιλώντας και για τον τρόπο που τον αντιμετώπιζαν στο σχολείο. «Όταν οι άλλοι σου λένε ότι κάνεις κάτι λάθος κι εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι λάθος. Όταν κάτι σου βγαίνει από μέσα σου φυσικά και κάποιος σου λέει είναι λάθος πρέπει να το αλλάξεις, σε μικρή ηλικία δεν καταλαβαίνεις γιατί αυτό είναι “λάθος”. Όταν ήμουν μικρός ένιωθα ότι μάλλον είμαι χαλασμένος, ότι κάτι πάει λάθος με μένα», είπε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

«Όλοι με τον τρόπο τους, μία έτσι μία αλλιώς. Εντάξει, υπάρχει στην Ελλάδα αυτό το “εγώ μπορώ να σε δεχτώ αλλά μην προκαλείς και μην φαίνεται πολύ”, πράγμα που κρύβει πάρα πολλή ομοφοβία μέσα», σημείωσε απαντώντας στο ποιο μέλος της οικογένειάς του τον αποδέχτηκε περισσότερο.

«Το να μην φαίνεται ότι είσαι γκέι και να μην εκφράζεσαι είναι πολύ ομοφοβικό. Κι αυτό είναι αυτό που μου άρεσε πολύ σε αυτόν τον ρόλο, για να γυρίσω στη σειρά. Με το που διάβασα το πρώτο επεισόδιο σοκαρίστηκα, μου άρεσε πάρα πολύ. Έχουμε πολλά κοινά με τον Τζο, έχουμε κοινή πορεία, αυτά που έχει να αντιμετωπίσει τα αντιμετώπισα κι εγώ.

Είναι ένας ρόλος που τον κατάλαβα, όχι τόσο με το μυαλό όσο με την καρδιά. Μακάρι να ήμουν σαν τον Τζο στα 17 μου, να είμαι τόσο θαρραλέος και τόσο εντάξει με τον εαυτό μου για να πω “Αυτός είμαι και σ’ όποιον αρέσω”», σημείωσε ο Κωσνταντίνος Γεωργόπουλος.

Τα παιδιά είναι παιδιά και μεγαλώνουν συναισθανόμενα τον εαυτό τους, γνωρίζοντας τις επιθυμίες τους, ξέροντας ποιοι είναι. Εμείς προσπαθούμε να τα ξεμάθουμε όλα αυτά που αισθάνονται, να καλουπώσουμε τις προσωπικότητές τους, να τα κάνουμε πράγματα που αναγνωρίζουμε, μικρές -λίγο διαφορετικές- εκδοχές μας. Δεν έχει σημασία αν είμαστε γονείς, καθηγητές, οι απλά οι άνθρωποι που συναντούν καθημερινά. Είμαστε οι μεγάλοι, είμαστε η κοινωνία.

Κι ελπίζω να κατάλαβες, από όσα είπε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος -ίσως κι από αυτά που θα δεις στο Milky Way- ότι έχουμε ευθύνη απέναντί τους. Μία και μοναδική: Να μην κάνουμε τα παιδιά να αισθάνονται «λάθη».

Όχι γιατί δεν θα βρουν την άκρη τους, θα τη βρουν, θα μας προσπεράσουν και θα μας αφήσουν πίσω. Απλά για να μην καθυστερούμε αυτή την τόσο πολύτιμη διαδικασία της αυτο- αποδοχής τους. Ώστε να μπορούν να λένε «Αυτός είμαι» χωρίς να αντιμετωπίζουν τους φόβους μας σε κάθε βήμα τους.

Exit mobile version