CELEBRITIES

Ο Μιχάλης Ρέππας μιλάει για την κρίση ηλικίας που πέρασε στα 47 του και τη χειρότερη είδηση της ζωής του

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Ο Μιχάλης Ρέππας ήταν ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής “The 2Night Show” του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός συμμετέχει φέτος στην κριτική επιτροπή του “Your Face Sounds Familiar” και με αυτή την αφορμή μίλησε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη ζωή και την καριέρα του.

Μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ρέππας μίλησε για την κρίση ηλικίας που είχε περάσει στα 47 του χρόνια. «Συνέβησαν πολλά και τίποτα. Η περίφημη κρίση ηλικίας που αναγνωρίζεις την ταυτότητά σου, την θνητότητά σου κι ότι όλα κάποτε τελειώνουν. Πρέπει να συμβιβαστείς ότι περνάς σε μια άλλη φάση», εξήγησε ο Μιχάλης Ρέππας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι βίωσε την κρίση ηλικίας του ως μελαγχολία για λίγους μήνες. «Τι εννοώ μελαγχολία, όπως το βίωσα εγώ; Ήταν ξαφνικά η απουσία νοήματος. Δηλαδή “Να πάω στον Αρναούτογλου; Να πάω. Και;”, “Να κάνω το σήριαλ; Να το κάνω. Και;”, “Να πάμε στην ταβέρνα να φάμε; Να πάμε. Και;”. Γίνονται όλα ασπρόμαυρα, δεν έχεις επιθυμία για τίποτα, χάνει το νόημα το κάθε τι», επεσήμανε ο Μιχάλης Ρέππας.

Όσο για το πώς ξεπέρασε την περίοδο αυτή, ο Μιχάλης Ρέππας σημείωσε: «Και ξαφνικά μετά από αυτή την τριμηνία, όταν της κατεβάζεις το χρώμα και γίνεται η εικόνα ασπρόμαυρη και πατάς σιγά σιγά το κουμπί και αποκτά ξανά η εικόνα χρώμα, κάπως έτσι έγινε σαν πήραν από μόνα τους ξανά χρώμα τα πράγματα. Ένιωσα σαν να αντέδρασε το σώμα μου».

«Εγώ μπήκα στα 30 σε ένα ασανσέρ πάτησα ένα κουμπί και το ασανσέρ δεν σταματούσε ποτέ. Ξεκίνησε μια επιβράδυνση όταν έγινε και το Safe Sex. Είπα μέσα μου “Εντάξει έγιναν αυτά που ήθελα. Τώρα;”. Μου πήρε όμως μια επταετία τουλάχιστον για να βρεθώ στο κέντρο του προβλήματος», επεσήμανε ο Μιχάλης Ρέππας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη χειρότερη είδηση που είχε ακούσει ποτέ, η οποία ήταν στα 18 του χρόνια, όταν μετά από τους σεισμούς του 1981 και τις ζημιές που είχαν πάθει ακίνητα της οικογένειάς του στο Λουτράκι Κορινθίας, όπου μεγάλωσε κι ο ίδιος, ο πατέρας του τον ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να δουλέψει για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Μαθηματικό της Αθήνας.

«Ήταν η χειρότερη είδηση που έχω ακούσει ποτέ. Κι έχω χωρίσει κι έχω ακούσει θανάτους. Νομίζω ότι εκείνη την ώρα έγινα 100 οκάδες, νόμιζα ότι η καρέκλα θα σπάσει από το βάρος μου. Το μόνο που θα χρέωνα στον πατέρα μου, και στη μητέρα μου αλλά κυρίως στον μπαμπά, είναι ότι δεν μας είχαν μάθει ότι για να βγάζεις χρήματα πρέπει να εργάζεσαι. Ένιωσα σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα που με πέταξαν στο δρόμο», είπε γελώντας ο Μιχάλης Ρέππας. «Δεν του έδειξα ότι στενοχωρήθηκα», συμπλήρωσε ο ηθοποιός, ο οποίος εργάστηκε τελικά τότε ως σερβιτόρος.