Πώς η Κim Kardashian εκμεταλλεύτηκε τη Meghan Markle και τον πρίγκιπα Harry για να βγάλει έναν σκασμό λεφτά
- 27 ΜΑΙ 2021
Δεν ξέρω αν έχεις υπ’ όψιν σου, αλλά στις 24 Ιουνίου θα συμπληρωθούν επτά χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το παιχνίδι που ‘έφτιαξε’ η Kim Kardashian για iOS και Android. Πρόκειται για game ρόλων και δεν χρειάζεσαι σεντ για να το παίξεις -αυτό δεν ακούστηκε καλά, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ-.
Τις πέντε πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας, το Kim Kardashian: Hollywood ‘έβγαλε’ 1.6 εκατομμύρια δολάρια. Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του ήταν το 85ο πιο επιτυχημένο video game για κινητά τηλέφωνα, της δεκαετίας. Είχε δώσει στην εταιρία που άνηκε 200.000.000 δολάρια. H πρωταγωνίστρια του έλαβε το 45% επί των ‘καθαρών’ κερδών. Αυτό ήταν το μερτικό της και από τα 225.000.000 δολάρια που έδωσε πέρυσι το παιχνίδι στους ιδιοκτήτες του.
Τι κάνεις στο “Kim Kardashian: Hollywood”
Ο στόχος του κάθε παίκτη είναι να αυξήσει τη φήμη του και να γίνει σταρ του Hollywood. Ξεκινά από την E-list και με διάφορες κινήσεις προσπαθεί να φτάσει στην Α-list. Ναι, η Kim εμπνεύστηκε από τη ζωή -της. Επίσης, η καρικατούρα της -και η φωνή της- εμφανίζονται από καιρού εις καιρόν, για να βοηθήσουν στην εξέλιξη του παιχνιδιού.
Οι τρόποι που προσφέρονται για την αναρρίχηση είναι ‘κλείσιμο’ δουλειών στο μόντελινγκ, σε ταινίες και σίριαλ, εμφανίσεων σε clubs και εξόδων σε ραντεβού. Κατά τη διάρκεια αυτών συμβαίνουν πράγματα, στα οποία πρέπει να ανταποκριθεί ο παίκτης, για να κερδίσει χρήματα και εμπειρίες. Όσο πιο δημοφιλής γίνεται, τόσους περισσότερους φαν αποκτά και τόσο ‘ανεβαίνει’ στο ranking.
Σε περίπτωση που θες να σπαταλήσεις το ευρώ, η Kim σου δίνει και αυτήν την ευκαιρία, μέσω της αγοράς ρούχων και αξεσουάρ που γίνονται με K Coins (1.250 από αυτά τα νομίσματα κοστίζουν 99.99 δολάρια) Επίσης, μπορείς να πληρώσεις για να αυξήσεις το επίπεδο της ενέργειας σου, την οποία ‘χάνεις’ ενόσω κάνεις τα διάφορα tasks. Αν δεν θες να πληρώσεις, μπορείς να δεις ένα μικρό βίντεο ή μια διαφήμιση. Για να καταλάβεις πόσο διάσημο είναι το video game, υπάρχει και tutorial πώς να κάνεις δουλειά, χωρίς να δώσεις λεφτά.
Το game αυτό ανήκει στην Glu Mobile Inc. που εξειδικεύεται στη δημιουργία και την κυκλοφορία video games για κινητά και tablets. Για να κατανοήσεις την επιτυχία της επιχείρησης, τον Απρίλιο του 2015 ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός με το όνομα Tencent έδωσε 126.000.000 δολάρια, για να αγοράσει το 15% των μετοχών της Glu Mobile. Από το 2017 έχει το 20.8%. Το Φλεβάρη του 2021 η Electronic Arts -δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία gaming στις ΗΠΑ και την Ευρώπη που πιθανότατα γνωρίζεις ως ΕΑ- εξαγόρασε την Glu, έναντι 2.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έκτοτε η Kim είναι υπάλληλος αυτού του κολοσσού.
Προφανώς και η ΕΑ δεν άφησε το παιχνίδι της Kardashian στην τύχη του. Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν γίνει διάφορες προσθαφαιρέσεις που αφορούν και την εκάστοτε επικαιρότητα. Η τελευταία είχε να κάνει με την Μeghan Markle και τον Harry.
Για την ακρίβεια, το τελευταίο ‘επίπεδο’ που προστέθηκε λεγόταν Royal Runaways και είχε ως θέμα την έξοδο τους από το Μπάκιγχαμ. Προφανώς και δεν χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα ονόματα (το level είχε την Princess Bianca και το σύζυγο της, Prince Anston), αλλά το storyline ήταν η παραίτηση του ζεύγους από τα βασιλικά του καθήκοντα.
Περιλάμβανε συνάντηση με τη Βασίλισσα, η οποία ενημέρωνε το ζευγάρι πως η απόφαση του να βγάλει τα εν οίκω σε όλον τον πλανήτη ήταν κάτι που δεν έπρεπε να κάνει, με την ‘Bianca’ να ανακοινώνει ευθύς αμέσως την απόφαση της να φύγει από το Παλάτι. Ναι, υπήρχε και συνέντευξη του στιλ της πραγματικής που έδωσε το ζευγάρι στην Oprah Winfrey, με την ‘Bianca’ να αποκαλύπτει πως κάποιοι εκ της βασιλικής οικογένειας δεν καλοδέχτηκαν. Όπως υπήρχε και το «δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορώ να κάνω, ώστε να διασφαλίσω την ευτυχία της συζύγου μου» του ‘Aston’.
Όλα αυτά τα έμαθε η Kardashian αφότου κατηγορήθηκε πως δεν δίστασε να επωφεληθεί οικονομικά από το Megxit. Άπαξ και έμαθε τα καθέκαστα, δήλωσε -εξυπακούεται δημοσίως- απογοητευμένη και απαίτησε τη διαγραφή του level. Το -ας πούμε- αίτημα της έγινε αποδεκτό. Όπως έγινε αποδεκτό και το αίτημα να γίνει εσωτερική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να μην προκύψει αντίστοιχο συμβάν στο μέλλον. Tέλος, η εταιρία ζήτησε συγγνώμη, εξηγώντας ότι «δεν είχαμε πρόσθεση να κατευθύνουμε οποιαδήποτε αρνητικότητα προς κάποια συγκεκριμένα άτομα ή γκρουπ ανθρώπων. Το περιεχόμενο δεν υπάρχει πια live στο παιχνίδι».