CELEBRITIES

Σωτήρης Κοντιζάς: Η φωτογραφία από την εποχή που ήταν Εύζωνας και το περιστατικό με τους Ασιάτες τουρίστες

24 MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson

Η συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έκανε πολλούς να ψάξουν τα συρτάρια τους για να βρουν φωτογραφίες από την εποχή που φορώντας παραδοσιακές στολές συμμετείχαν σε σχολικές γιορτές και παρελάσεις. Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανέσυρε μία φωτογραφία από την εποχή που υπηρετούσε στον στρατό ως Εύζωνας και μοιράστηκε μία όχι και τόσο ευχάριστη ανάμνηση με το κοινό.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς δημοσίευσε την φωτογραφία του στην οποία είναι τόσο ίδιος με σήμερα που μας έπεισε περί της σχετικότητας του χρόνου περισσότερο κι από τον Einstein. Μαζί μίλησε για ένα περιστατικό κατά το οποίο Ασιάτες τουρίστες δεν επέλεξαν να φωτογραφηθούν μπροστά του αλλά με τον έτερο Εύζωνα για την κλασική αναμνηστική τους φωτογραφία στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν

«Κάμποσα χρόνια πριν, όταν κατέφθαναν ορδές τουριστών από τη μακρινή Ασία με σκοπό να επισκεφθούν τον Παρθενώνα και να τραβήξουν μια αναμνηστική φωτογραφία στο Σύνταγμα, για να θυμούνται. Κι έπεφταν πάνω σε αυτήν την κλασσική αρχαιοελληνική ομορφιά», ανέφερε σε Instagram Story του ο Σωτήρης Κοντιζάς, το οποίο ακολουθούσε αυτή του η φωτογραφία.

Σωτήρης Κοντιζάς

Αν έχεις συνέλθει από τη γοητεία του Σωτήρη Κοντιζά και το πόσο αυτή μένει αναλλοίωτη στον χρόνο, μπορείς τώρα να διαβάσεις και τη συνέχεια της ιστορίας του, όπως την παρέθεσε ο ίδιος σε επόμενο Instagram Story του.

«Κάτι μουρμουρούσαν, βλέμματα όλο απορία και απογοήτευση, έψαχναν κυτίο παραπόνων και τελικά πήγαιναν στο ζευγάρι μου, τον Αντώνη που ήταν Ζαππείου και έπαιρναν αυτό που ήθελαν εξ αρχής» σημείωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς. Ο chef και κριτής του MasterChef, έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τα σχολικά του χρόνια στα οποία είχε να αντιμετωπίσει σχόλια για την ασιατική του καταγωγή από τους συμμαθητές του. Με πατέρα Έλληνα και μητέρα από την Ιαπωνία, η διαφορετικότητά του ως παιδί τον έκανε να νιώθει δυσάρεστα.

«Στο σχολείο ξεχωρίζει κι ο ψηλός, κι ο κοντός, κι ο χοντρούλης κι εκείνος που έχει μεγάλα αυτιά. Υπάρχουν τα παρατσούκλια, έμενα με φώναζαν «φουτζίτσου» (γελάει). Τότε με πείραζε, το έπαιρνα μέσα μου. Τα παιδιά είναι σκληρά. Άθελά τους βέβαια. Δεν θα μιλήσω για ρατσισμό ή για bullying, γιατί δεν υπάρχει φυλετικός ρατσισμός σε αυτή την ηλικία, αλλά ξεχωρίζει το διαφορετικό. Μεγαλώνοντας, δεν με πείραζαν πια αυτά, αλλά μικρός έλεγα “γιατί σε μένα;”. Όταν είσαι μικρός, πονάς πιο εύκολα», είχε πει χαρακτηριστικά στο κυπριακό Down Town.

Exit mobile version