Τζένη Μπαλατσινού: Η ανεξαρτησία, τα επώνυμα των συζύγων της και η μητρότητα στα 50
- 28 ΦΕΒ 2022
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Τζένη Μπαλατσινού στη Vogue Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Σταυροπούλου. Η παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο αναφέρθηκε στον λόγο που δεν άλλαξε ποτέ το επώνυμό της γι’ αυτό ενός συζύγου της (πρώην και νυν) και στο γεγονός πως κατάφερε να χτίσει την κάθε επιτυχία της με το δικό της και μόνο ονοματεπώνυμο. Η Τζένη Μπαλατσινού, αναφέρθηκε επίσης στην καθημερινότητά της με τον μικρότερο γιο της, Παναγιώτη Αντώνιο κι έδωσε τη δική της συμβουλή σε όσες γυναίκες άνω των 50 ετών θέλουν γίνουν μητέρες.
«Δεν ήταν σκοπός μου να προσθέσω ακόμη ένα επώνυμο. Πόσω μάλλον να αλλάξω το δικό μου.», ανέφερε η Τζένη Μπαλατσινού στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι ποτέ δεν την αποκάλεσε κανείς με το επώνυμο του συζύγου της σε κάποιον από τους δύο γάμους της. Η Τζένη Μπαλατσινού υπήρξε σύζυγος του Πέτρου Κωστόπουλο και πλέον είναι σύζυγος του Βασίλη Κικίλια. Και στην πρώτη της απάντηση στη συνέντευξή της είπε τα αυτονόητα.
«Ξεκίνησα, άλλωστε, να εργάζομαι από πολύ μικρή και πάντα στηριζόμουν στα πόδια μου. Γενικότερα, δεν πίστευα και δεν πιστεύω στην κυρία του κυρίου. Θεωρώ ότι δυο άνθρωποι ενώνονται για να συμπορευτούν και να εξελιχθούν. Αυτή είναι η ουσία της σχέσης ή του γάμου. Πιστεύω ότι τα ζευγάρια που έχουν διάρκεια είναι αυτά της ίδιας δυναμικής και εξέλιξης, που αφήνονται στην αλήθεια τους. Στο “άφημα” είναι που η σχέση ή ο γάμος ισχυροποιούνται.», εξήγησε η Τζένη Μπαλατσινού, που ποτέ δεν ήταν σκοπός της να στηριχθεί με οποιονδήποτε τρόπο στο επώνυμο των συζύγων της.
Η Τζένη Μπαλατσινού μιλά ως εργαζόμενη μητέρα: «Μπαινοβγαίνω στα δωμάτια και ταυτόχρονα δουλεύω από το κινητό»
Αναφερόμενη στην καθημερινότητά της, η Τζένη Μπαλατσινού εκμυστηρεύτηκε πως μοιράζει τον χρόνο της δικής της καθημερινότητας ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένειά της. «Το πρόγραμμά μου ξεκινάει στις 6 το πρωί. Η καλύτερη ώρα είναι μόλις ξυπνάω και αμέσως πάω στο κρεβάτι του μωρού, για να τον αγκαλιάσω, να τον μυρίσω. Μετά ξυπνάω τον μεγάλο γιο, για να τον πάω στην προπόνηση που έχει πριν από το σχολείο. Ύστερα γυμναστική και στη συνέχεια ξεκινάει η δουλειά.
Αργά το μεσημέρι θα πάω να πάρω τον Μάξιμο, πάλι από την προπόνηση μετά το σχολείο. Θα γυρίσουμε στο σπίτι και οι ώρες θα είναι αφιερωμένες στο μωρό και τα μαθήματα του Μάξιμου. Μπαινοβγαίνω στα δωμάτια και ταυτόχρονα δουλεύω από το κινητό. Ανάλογα και με το πρόγραμμα του Βασίλη, που καθημερινά είναι επιβαρυμένο, πάντα βρίσκουμε έστω και λίγο χρόνο για εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο γάμος και η μεγάλη οικογένεια ήταν πάντα το όνειρό της
«Αν έλεγε κάποιος στην Τζένη των 20 ετών ότι θα κάνει τέσσερα παιδιά – σχεδόν ένα ανά δεκαετία – τι θα απαντούσε;», ήταν η επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου. «Θα αναρωτιόταν πώς το ξέρει. Ανέκαθεν, ήθελα μεγάλη οικογένεια γιατί είμαι μοναχοπαίδι. Ονειρευόμουν το μικρό σπίτι στο λιβάδι, με παιδιά, ζώα και τα πάντα μέσα. Ήθελα από μικρή να παντρευτώ και να κάνω πολλά παιδιά. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου αλλιώς. Θεωρώ ότι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου, είναι η οικογένεια και τα παιδιά μου. Ίσως επειδή ακριβώς έχω αυτή τη σταθερή βάση, μπορώ να αντλώ δύναμη και να συνεχίζω», ήταν η απάντησή της.
Η συμβουλή που δίνει στις γυναίκες άνω των 50 που θέλουν να γίνουν μητέρες
Να σου υπενθυμίσουμε πως σε ηλικία 49 ετών και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2020, η Τζένη Μπαλατσινού έφερε στον κόσμο το 4ο παιδί της, τον Παναγιώτη Αντώνιο. Πλέον, κλήθηκε να μοιραστεί τη δική της συμβουλή με όσες γυναίκες θέλουν να γίνουν μαμάδες σε μεγαλύτερη ηλικία.
«Να νιώσει ότι είναι έτοιμη, ότι ήρθε η στιγμή. Μπορεί να κάνει παιδί στα 20, μπορεί και στα 50. Μπορεί να θέλει να συμπορεύεται με έναν σύντροφο χωρίς παιδί ή να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο. Η ευθύνη του να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί είναι πολύ μεγάλη και όταν μια γυναίκα το νιώθει συνειδητά αυτό, είναι καταλυτικό για οποιαδήποτε φοβία. Δε χρειάζεται κάτι άλλο. Δεν ορίζουν πλέον οι επιταγές της κοινωνίας αν και πότε θα κάνει μια γυναίκα παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζένη Μπαλατσινού για τις γυναίκες και τα «ηλικιακά όρια» που θέτει για εκείνες η κοινωνία σε σχέση με τη μητρότητα.