CELEBRITIES

Ο Χρήστος Λούλης αναγνωρίζει ένα κάποιο «λάθος» με το σποτ της ΓΓΠΠ

Instagram.com/christosloulis

Ο Χρήστος Λούλης έχει αναχθεί σε πρόσωπο των ημερών, χάρη στη συμμετοχή του στο σπότ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που είχε ως στόχο να κρατήσει τον κόσμο μακριά από τις πλατείες. Ο σκοπός ήταν σοβαρός, ειδικά αυτή την περίοδο που ξεκινάμε σταδιακά να επανερχόμαστε σε αυτή την «νέα κανονικότητα» που μας προέκυψε μετά από σχεδόν τρεις μήνες καραντίνας, λόγω του κορονοϊού. Ο σκοπός όμως δεν αγιάζει τα μέσα, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις στο σποτ.

Στο σποτ ο Χρήστος Λούλης υποδύεται έναν άνδρα που το κορίτσι του «με αυτή τη φωνή που τον κάνει ό,τι θέλει», του ζητάει να πάνε στην πλατεία. Εκείνος στον ρόλο του σοφού ανδρός, που τηρεί τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και μετά την καραντίνα, τη νουθετεί.

Και όλα θα πήγαιναν καλά, αν ο σεξισμός στο σποτ δεν ήταν τόσο φανερός που οι αντιδράσεις στα social media ήταν τόσο έντονες που οδήγησαν στην απόσυρσή του. Ο Χρήστος Λούλης, όμως, ακόμα δεν εντοπίζει τον σεξισμό στο σποτ. Τουλάχιστον όμως, νιώθει ότι «πήρε μέρος σε ένα λάθος», όπως λέει σε συνέντευξή του στη Lifo και τη Ματούλα Κουστένη.

«Νιώθω ότι πήρα μέρος σε ένα λάθος»

«Για μένα υπέρτατη ήττα για ένα καλλιτέχνη είναι το να μην έχει κοινό. Καμιά φορά η λογοκρισία μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς δικαιωμένος καλλιτεχνικά γιατί έχεις επιτύχει να ενοχλήσεις. Καθόλου ηττημένος δεν νιώθω από το κόψιμο του σποτ. Νιώθω ότι πήρα μέρος σε ένα λάθος. Λάθος η επιλογή του ύφους, ενδεχομένως λάθος επιλογή η δική μου και έτσι το σποτ δεν διέδωσε το σωστό μήνυμα και ο κόσμος στάθηκε στον υποτιθέμενο σεξισμό», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Λούλης.

Ο Χρήστος Λούλης απαντώντας στο αν το σποτ ήτα παλιάς γραφής και ο χαρακτήρας που υποδύθηκε σε αυτό ένας «ματσό τύπος που αποθεώθηκε από το lifestyle των ’90s» απαντά: «Θα μπορούσα να πω ότι έχει κομμάτια γνώριμα τα οποία σίγουρα δεν χωράνε στο σήμερα. Όμως στα μονόλεπτα σποτ σίγουρα θα μεταχειριστείς γνώριμα μοτίβα. Προφανώς στη δοσολογία πήγε κάτι στραβά, αλλά δεν πήγα να υποδυθώ ένα μάτσο άντρα αλλά ένα τύπο που έχει μια διαφωνία με τη γυναίκα του που επιμένει να πάνε στην πλατεία».

«Μπορεί να μου ξέφυγε κι εμένα. Έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι δεν ήμουν κατάλληλος για να το κάνω. Ίσως χρειαζόταν ένας πιο νέος, πιο μαλακός, ίσως κάποιος μιας άλλης ενέργειας, κάποιος που μπορεί να απευθυνθεί στο κοινό που πηγαίνει στην πλατεία, χωρίς να φαίνεται ότι τους μαλώνει. Εγώ ίσως έχω μία αυστηρότητα που παρεξηγείται. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι το πρόβλημα ήταν ότι επρόκειτο για σποτ της κυβέρνησης. Μην παραβλέπουμε πως σε ένα λάθος αποτέλεσμα δεν φταίει μόνο ο εκπέμπων (που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη) αλλά και ο παραλήπτης», συμπλήρωσε ο Χρήστος Λούλης.

Ο Χρήστος Λούλης για τα «κολοβά» μέτρα του κράτους για την τέχνη

Ο Χρήστος Λούλης είναι ο πιανίστας της φράσης «μην πυροβολείτε τον πιανίστα». Και νιώθει ότι πήρε μέρος σε ένα λάθος. Λάθος το οποίο θα ξεχαστεί, χάρη στη γρήγορη απόσυρσή του σποτ. Αυτό που δεν θα ξεχαστεί είναι η επόμενη μέρα των καλλιτεχνών για την οποία ο ηθοποιός τονίζει ότι δεν παραμένει σιωπηλός.

Μάλιστα τοποθετείται στη συνέντευξή του και για το θέμα των εξαγγελιών του υπουργείου Πολιτισμού για τη στήριξη των καλλιτεχνών τις οποίες χαρακτηρίζει «κολοβές». Όπως σημειώνει τα μέτρα αυτά και η ρύθμιση περί 40% πληρότητας των θεάτρων οδηγούν όχι σε αυτορύθμιση αλλά σε φτωχοποίηση τον κλάδο των καλλιτεχνών.

«Κακά τα ψέματα, στον χώρο μας η κανονικότητα θα επανέλθει του χρόνου το καλοκαίρι εφόσον έχει βρεθεί το εμβόλιο. Όλοι θα έχουμε ζημιά από την πανδημία. Το θέμα είναι να μη μείνουν άνθρωποι στον δρόμο», τόνισε ο Χρήστος Λούλης.

Exit mobile version