3+1 τρόποι να προσθέσεις μία δροσιστική νότα στο καλοκαίρι σου
- 10 ΟΚΤ 2018
Το κείμενο αυτό είναι μέρος του project "Panteio Day". Φοιτητές του Ad&PR Lab του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκαν μία ημέρα στο Σπίτι της 24MEDIA και εκεί πήραν brief από 8 αγαπημένα brand για να δημιουργήσουν native content.
Από τη Μαρία-Αρετή Γιαννιά
Το καλοκαίρι είναι εδώ για τα καλά και το να εμπλουτίσουμε το τραπέζι μας με πολύχρωμες σαλάτες είναι ένας μοναδικός τρόπος να το υποδεχτούμε.
Η συνταγή είναι απλή: πολλή φαντασία, φρέσκα λαχανικά και βιολογικά προϊόντα για τη δημιουργία των πιο γευστικών, πρωτότυπων, εντυπωσιακών και κυρίως υγιεινών και θρεπτικών σαλατών.
Είναι ένας εύκολος τρόπος να παραμείνουμε χορτάτοι και παράλληλα να μη φουσκώνουμε. Και ναι, αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να τρως σαλάτες το καλοκαιράκι, γιατί λίγο η παραλία, λίγο τα bikini, θελουμε να κρατιόμαστε σε φόρμα!
Επιπρόσθετα, η επιλογή βιολογικών προϊόντων το καλοκαίρι είναι σημαντική, καθώς καταναλώνουμε τα περισσότερα συστατικά ωμά και είναι απαραίτητο να μην τα επιβαρύνουμε με φάρμακα. Για τις παρακάτω συνταγές χρησιμοποιήσαμε τα βιολογικά προϊόντα B by Nadia Boule. Ένα brand που έφερε στον κόσμο του well being η Νάντια Μπουλέ.
Πάμε, λοιπόν, να δούμε 4 πολύ δημιουργικές και γευστικές συνταγές:
ΡΟΚΑ – ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Υλικά :
* 1 ματσάκι ρόκα
* 2 φέτες προσούτο
* 1/2 αβοκάντο
* 3 καρύδια
* 2 σύκα
* Λίγη παρμεζάνα σε φέτες
* 5 ντοματίνια
Για τη sauce θα χρειαστείτε:
* 6 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Κρήτη
* 1 κ.γ βιολογικό μέλι έλατου από την ορεινή Ναυπακτία
* 1 κ.γ μουστάρδα
* 4 κ.σ βιολογικό βαλσάμικο ξίδι από τη Νεμέα
* Εκτέλεση: Η εκτέλεση είναι πολύ απλή,
1. Πλύνουμε καλά τη ρόκα με νερό και την κόβουμε με τα χέρια μας. 2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αφού τα κόψουμε στη μέση.
3. Προσθέτουμε το αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια, συνεχίζουμε με το προσούτο και τα καρύδια και ανακατεύουμε
4. Ρίχνουμε τη sauce και τέλος πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Εκτέλεση sauce:
* Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αναμειγνύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Tips: Εάν επιθυμούμε να γίνει λίγο πιο ελαφριά η sauce, τότε βάζουμε τα 2/3 των υλικών και προσθέτουμε 3 κ.σ νερό.
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΤΑΚΟΣ
Υλικά:
* 1 μεγάλο κρητικό παξιμάδι ή 4 μικρά
* 6 ντοματίνια
* 1 τόνος σε νερό
* 6 βιολογικές ελιές Καλαμών από τη Σπάρτη
* 25 γρ φέτα
* 4 κ.σ βιολογικό βαλσάμικο ξίδι από τη Νεμέα
* 2 κ.σ νερό
* 2 κ.σ έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαθο από την Κρήτη
Εκτέλεση:
Βρέχουμε το παξιμάδι με το νερό. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση, συνεχίζουμε με τον τόνο και τις ελιές. Τέλος, πασπαλίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε το βαλσάμικο ξύδι και το λάδι.
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΥΛΙΚΆ:
* 2 πατάτες βρασμένες
* 1/2 κόκκινη πιπεριά
* 1/2 κίτρινη πιπεριά
* 1/2 πράσινη πιπεριά
* 2 κ.σ καλαμπόκι
* 6 ντοματίνια ψιλοκομμένα
* 1 αγγούρι τουρσί
* 4 κ.σ βιολογικό βαλσάμικο ξίδι με θυμάρι από τη Νεμέα
* 2 κ.σ έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαθο από την Κρήτη
* ψιλοκομμένος μαιντανός
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Αφού βράσουμε τις πατάτες, τις ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε τις πιπεριές , ενώ τις έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Συνεχίζουμε με το ψιλοκομμένο τουρσί, το καλαμπόκι και τα ντοματινια. Τέλος, ρίχνουμε τα βιολογικά μας προιόντα και ανακατεύουμε.Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώστε να δέσουν τα υλικά μας και σερβίρουμε ρίχνοντας τον μαιντανό.
ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΆ:
* 1 μεγάλη μελιτζάνα
* 2 πράσινες πιπεριές
* 1 ντομάτα
* 1 αγγούρι
* 1 κρεμμύδι
* 25γρ φέτα
* δυόσμος
* 1 πρέζα ανθός αλατιού – αφρίνα Μεσολογγίου
* 2 κ.σ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
* 2 κ.σ βιολογικό λευκό ξίδι με θυμάρι από τη Νεμέα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε την μελιτζάνα και τις πιπεριές τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο. Αφού ψηθούν, αφαιρούμε την φλούδα τους ( όσο γίνεται ) και ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και τον δυόσμο. Τέλος, ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και λίγο αλάτι και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Δείτε όλα τα κείμενα της ενέργειας στην σελίδα http://panteio-day.24media.gr/.