Άλλαξε τη σχέση της με το φαγητό, πήρε 12 κιλά σε μυς και πρέπει να δεις το κορμί της
- 7 ΜΑΡ 2018
Η Gabby Male είναι ακόμα ένα κορίτσι που αντιμετώπιζε προβλήματα με την εικόνα του κορμιού της και έμαθε να το αγαπάει έχοντας περάσει από το στάδιο που το μισούσε και χωρίς να το ξέρει, ουσιαστικά έκανε κακό στον εαυτό της.
Έχοντας τα λάθος πρότυπα και την πλέον ακατάλληλη λογική ώστε να οδηγηθεί στα ανθυγιεινά αποτελέσματα των μοντέλων που έβλεπε, αποφάσισε κάποια στιγμή να κάνει κάτι καλύτερο για τον εαυτό της και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε το φαγητό: χωρίς τύψεις κι ενοχές, αλλά σαν το μέσο που θα την οδηγήσει στην εικόνα που πραγματικά θέλει να δει κοιτάζοντας στον καθρέφτη της.
Αν δεν πιστεύεις τα θαύματα που μπορεί να κάνει η γυμναστική, δες το κορμί της στα 59 κιλά και στα 71. Ή δες τη διαφορά που είχα εγώ στο τζιν μου όταν έχασα μόλις 3 κιλά, αλλά ήταν όλα λίπος. Διάβασε και τα όσα γράφει και η Gabby και θα καταλάβεις για τι πράγμα μιλάω.
« ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ήθελα το κενό ανάμεσα στα μπούτια και να κάνω το σώμα μου όσο πιο μικροσκοπικό γίνεται. “Να πιάνω λιγότερο χώρο, να είμαι εύθραυστη, να είμαι ελαφριά, όσο πιο αδύνατη, τόσο το καλύτερο”. Έτρωγα 1200 θερμίδες για τέσσερις μήνες, έκανα αερόβιο και λίγα βάρη, δεν είχα ελεύθερα γεύματα. Δεν έβγαινα για να μην ρισκάρω το να βγω εκτός του πλάνου μου. Δεν πήγαινα σε εστιατόρια, δεν έπινα αλκοόλ. Μετρούσα κάθε μπουκιά φαγητού που έμπαινε στον οργανισμό μου. Μια κακή σχέση με το φαγητό και τον εαυτό μου.
ΔΕΞΙΑ: Σωστή σχέση με το φαγητό. Η καλύτερη νοητική κατάσταση σε όλη μου τη ζωή. Συγκεντρώνομαι στο να είμαι πιο δυνατή, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και χαρούμενη. Τρώω 1800-2200 θερμίδες και ζω τη ζωή μου. Τρώω έξω περιστασιακά και ελεύθερα. Μετράω πού και πού για να γνωρίζω τι γίνεται. Σηκώνω πιο πολλά βάρη, κάνω αερόβιο 2-3 φορές την εβδομάδα. Βγαίνω μια στο τόσο και πίνω αλκοόλ μια φορά την εβδομάδα. Μια υγιής σχέση αγάπης με τον εαυτό μου και τους άλλους γύρω μου. Είμαι ελεύθερη από το να σκέφτομαι συνέχεια το φαγητό.
[…]Ξεκινάς με το fitness, θέλοντας να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Μετά βλέπεις τις αλλαγές, παθαίνεις εμμονή, το παρατραβάς, συνειδητοποιείς ότι έχεις ένα μικρό πρόβλημα και στη συνέχεια πρέπει να δουλέψεις διπλά ώστε να διορθώσεις το διαταραγμένο σου μυαλό και τις φυσικές φθορές που δημιουργούνται με το να τρως τόσο λίγο για τόσο καιρό[..] Πώς το διορθώνουμε; Μορφωθείτε. Δεν ήξερα πως ό,τι έκανα ήταν ανθυγιεινό. Δεν ήξερα πόσες θερμίδες χρειαζόμουν. Νόμιζα ότι οι υδατάνθρακες είναι ο εχθρός, οπότε τις απέφευγα. Πίστευα ότι το λιγότερο φαγητό είναι καλύτερο για μένα. Δεν γνώριζα. Πρέπει να ενημερώσουμε ειδικά τους νέους ανθρώπους για το τι είναι υγιεινό και πώς να φτάσουμε με ασφάλεια τους στόχους μας.»