ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανθή Βούλγαρη: Το ξέσπασμά της μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τα Τέμπη μάς βρίσκει σύμφωνους

Ladylike.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Εν αναμονή της διαδήλωσης για τα Τέμπη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, τη «μαύρη» μέρα που πριν 2 χρόνια 57 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και ακόμα δεν έχουν βρει τη δικαίωση, ο κόσμος βρυχάται εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Όπως όλα δείχνουν, η συμμετοχή του κόσμου θα είναι ιστορική, με τις εκκλήσεις και τις οδηγίες μέσα από τα social media να είναι χιλιάδες. Πολλές είναι, επίσης, και οι επιχειρήσεις που ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους με σκοπό να συμπαρασταθούν στον αγώνα των οικογενειών και να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη στις 57 ψυχές των Τεμπών που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα τρένο. Συνδικάτα, σχολεία, πανεπιστήμια ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις και φορείς έχουν ανακοινώσει, επίσης, ότι θα απεργήσουν για να λάβουν μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις της Παρασκευής. Το δικό της μήνυμα έστειλε και η Ανθή Βούλγαρη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.

Το πόρισμα, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για έκρηξη από πιθανή παρουσία αγνώστου προελεύσεως καυσίμου. Αναδεικνύει, επίσης, όλες τις παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων και τη σύνδεση ανθρώπινων λαθών και παραλείψεων που οδήγησαν τελικά στην τραγωδία στα Τέμπη.

Η Ανθή Βούλγαρη ξέσπασε μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για την τραγωδία στα Τέμπη

Μιλώντας μέσα από την εκπομπή Buongiorno του Mega, το πρωί της Πέμπτης, 27 Φεβρουαρίου, η Ανθή Βούλγαρη που αυτήν την περίοδο απέχει από την τηλεόραση λόγω της εγκυμοσύνης της, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ πιο σημαντική η παραδοχή ότι η φωτιά προκλήθηκε από αγνώστου προελεύσεως καύσιμο γιατί μέχρι σήμερα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι προκλήθηκε από έλαια σιλικόνης.

Άρα τώρα θα πρέπει να κόψουν τον λαιμό τους – δεν ξέρω ποιοι – να μας πούνε τι ήταν πάνω στην εμπορική αμαξοστοιχία. Μιλάμε για εγκληματικές παραλείψεις. Υπάρχει παραδοχή ότι μας στέλνανε στον θάνατο, δεν ξέραμε πότε θα προκύψει αυτό… Εγώ σήμερα περιμένω να πουν ότι αν δεν υπάρχουν όλα τα συστήματα ασφαλείας που χρειάζονται για να λειτουργούν τα τρένα, δεν θα λειτουργούν τα τρένα μέχρι να γίνουν όλα όπως πρέπει…», ανέφερε στην αρχή η Ανθή Βούλγαρη.

«Τα χρήματα για την 717 έχουν φαγωθεί. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε τώρα για παραλείψεις φοβερές. Και όλα αυτά γιατί όσοι είχαν προσληφθεί τον τελευταίο καιρό, είτε έμπαιναν με ρουσφέτι είτε δεν είχαν περάσει από σωστή εκπαίδευση…Να σταθούμε και στο άλλο, στο μπάζωμαΈχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία…», ξέσπασε σε άλλο σημείο η Ανθή Βούλγαρη.

«Χθες θυμήθηκα και τον Αγοραστό, τον περιφερειάρχη, που τον ρώτησαν ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα και είπε ότι “διατηρεί το δικαίωμά του να μην μιλήσει”. Καταλαβαίνετε για τι καραγκιοζιλίκια μιλάμε τώρα; Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει. Πώς μετά να μην μιλάμε για συγκάλυψη; Ο ένας κουκουλώνει τον άλλον.

Έχω ξεπεράσει τα όριά μου. Προσπαθώ τόσο καιρό να κρατάω μια επαγγελματική ψυχραιμία αλλά βλέπεις, όσα λέμε τόσο καιρό επιβεβαιώνονται σήμερα…Θα περίμενα και παραιτήσεις. Γιατί παραίτηση, σημαίνει παραίτηση, όχι ξαναβάζω υποψηφιότητα. Και κάτι άλλο, αύριο, μην τολμήσουν να συνδέσουν αυτό που θα γίνει με κανένα κόμμα», κατέληξε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια.

Η συνέντευξη της Ανθής Βoύλγαρη στο LadyLike

Το ντοκιμαντέρ, Μαμά έρχομαι, που είναι χωρισμένο σε 2 μέρη προβλήθηκε back-to-back σε επανάληψη μετά το Αλ Τσαντίρι Νιούζ την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων της Παρασκευής, 28 Φεβρουαρίου, για την επέτειο των 2 χρόνων από τη σιδηροδρομική τραγωδία. Το ντοκιμαντέρ, που φτιάχτηκε με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη, είναι διαθέσιμο και στο Netflix. Η επιμέλεια και η παρουσίαση ανήκει στην Ανθή Βούλγαρη και μιλώντας σε συνέντευξή της στη Λία Παπαϊωάννου και το LadyLike, η ίδια είχε πει:

«Όταν προέκυψε το δυστύχημα στα Τέμπη κι επειδή ασχοληθήκαμε πολύ καιρό, είπα μέσα μου ότι αυτό το θέμα δεν πρέπει να ξεχαστεί. Έδωσα έναν όρκο στον εαυτό μου, ότι δημοσιογραφικά πρέπει να κάνω κάτι, να συμβάλλω κι εγώ στο να μην ξεχαστεί. Έτσι, λοιπόν, όταν άρχισε και πλησίαζε ο καιρός προς τον χρόνο, το πρότεινα μόνη μου και μου είπαν «ναι», οπότε έτσι ξεκινήσαμε την έρευνα και το οδοιπορικό.

Έναν χρόνο μετά τα Τέμπη, είδα τους συγγενείς των θυμάτων να παλεύουν. Να παλεύουν απέναντι σε ένα σύστημα πολύ σκληρό. Είδα ένα σύστημα που συνεχίζει να μην λειτουργεί. Βλέπω μία Δικαιοσύνη που αργεί….. Αυτό που συνέβη στο δυστύχημα των Τεμπών ήταν από ένα σωρό αμέλειες, λάθη, παραλείψεις, κουκούλωμα, γραφειοκρατία, ρουσφέτι. Όλο αυτό, είναι η εικόνα της Ελλάδος που δεν θέλουμε να έχουμε.

Κι αυτό στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Ανεξάρτητα από το αν κάποιοι θέλουν να αποσυνδέσουν τη σύμβαση 717 και το τι έπρεπε να γίνει από το δυστύχημα. Δημοσιογραφικά, εγώ το αντιλαμβάνομαι ότι είναι σε πλήρη συνέχεια το ένα με το άλλο. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι πολίτες, αυτό αντιλαμβάνονται. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που ονειρεύομαι εγώ για το μέλλον μου και για το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν γίνεται, όμως, να λέμε συνέχεια “εντάξει μωρέ, δεν πειράζει”. Γι΄ αυτό και δεν πρέπει να προσπεράσουμε το δυστύχημα στα Τέμπη και το οφείλουμε και σε αυτές τις 57 ψυχές που έφυγαν και στους ανθρώπους που είναι τραυματίες και παλεύουν ακόμα με τους εφιάλτες τους, γιατί υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι. Και στους συγγενείς των θυμάτων το οφείλουμε αυτό, γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν τους ανθρώπους τους».

Exit mobile version