ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ατζαράκης, Ζάμπρας και Πασπάτης ως κωμικοτραγικοί αστυνομικοί σε βίντεο- παρωδία για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

youtube

Οργή. Αγανάκτηση. Προβληματισμός. Απορία. Είμαστε κάπου ασφαλείς πλέον; Η γυναικοκτονία που έλαβε χώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και η διαχείριση της κατάστασης από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς έφερε στο προσκήνιο την προβληματική διαχείρηση θεμάτων που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και ειδικότερα της βίας κατά των γυναικών, από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Κυριακή τα έκανε όλα σωστά αλλά δεν κατάφερε να ζήσει. Η συνομιλία του θύματος με το 100, λίγα λεπτά πριν χάσει τη ζωή της από τα χέρια του γυναικοκτόνου, είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη οργή. Η 28χρονη Κυριακή δολοφονήθηκε ενώ μιλούσε με την αστυνομία γιατί «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Η φράση -και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αστυνομία- σχολιάστηκε και από τους stand-up comedians Διονύση Ατζαράκη, Θωμά Ζάμπρα και Ανδρέα Πασπάτη.

Ο Διονύσης Ατζαράκης καυτηριάζει όσα συνέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα. «Το περιπολικό δεν είναι ταξί», έγραψε στην περιγραφή του βίντεο στο οποίο συπρωταγωνιστούν οι κωμικοί Θωμάς Ζάμπρας και Ανδρέας Πασπάτης.

Ατζαράκης, Ζάμπρα και Πασπάτης ντυμένοι αστυνομικοί, συμβουλεύουν, εκπαιδευόμενο ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

«Επειδή έχουν αρχίσει να αυξάνονται τώρα τελευταία οι ανθρωποκτονίες γυναικών» λέει ο ένας αστυνομικός. «Συγγνώμη, εννοείται γυναικοκτονίες» διορθώνει ο εκπαιδευόμενος για να λάβει το σχόλιο από τον δεύτερο αστυνομικό «α, είναι κι αυτά τώρα, τα woke»

Στο βίντεο βλέπεις 2 «παλιούς» αστυνομικούς να «εκπαιδεύουν» έναν νέο συνάδελφό τους για την περίπτωση που δεχτεί καταγγελία κακοποίησης από μία γυναίκα. Οι ίδιοι «εξηγούν» στον νεότερο ένστολο τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, πώς θα πρέπει να αντιδράσει ανάλογα με το τι θα καταγγείλει η γυναίκα και τι θα πρέπει να κάνει για να τη βοηθήσει.

Κυρίως, όμως, τού επισημαίνουν τι «δεν μπορεί» να κάνει η Ελληνική Αστυνομία, ποια είναι η διαφορά μεταξύ του «τοπικού αστυνομικού τμήματος» και της «γενικής αστυνομίας» – αλλά και της «ουτοπικής αστυνομίας». Τον συμβουλεύουν ότι οι οικογένειες τσακώνονται και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Επίσης, όποιος λέει αλήθεια, δεν χρειάζεται την αστυνομία γιατί «έχει τον Θεό βοήθεια» και «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Το βίντεο καταλήγει στο «παράλογο» συμπέρασμα ότι μια γυναίκα που έχει να καταγγείλει κακοποίηση είναι ασφαλής μόνο εντός του αστυνομικού τμήματος «και γύρω από αυτό». Ή και όχι, όπως αποδείχθηκε με τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα.

Exit mobile version