ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλέλια Ρένεση: 9 (περιττά) πράγματα που μάθαμε μαζί της για τις εκλογές

Papadakis Press

Τα αποτελέσματα της εκλογικής κάλπης και τη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε η γνωστή ηθοποιός Κλέλια Ρένεση, παίρνοντας θέση με ένα δημόσιο σχόλιό της στα social media.

Σε μία ανάρτηση υπό τον τίτλο «Τι έμαθα από τις φετινές εκλογές» η Κλέλια Ρένεση απαριθμεί 9 διδάγματα που πήρε μέσα από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές μεταξύ άλλων για τον «μέσο Έλληνα που ψηφίζει από φόβο» και για τη «βαθιά ριζωμένη Δεξιά στη συνείδηση της χώρας μας»

Αναλυτικά η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση για τις εκλογές:

«Τι έμαθα από τις φετινές εκλογές

1. Το Fb και το insta ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ «δημοσκοπικό γκάλοπ». Είναι ένα καφενείο που ο καθένας μαζεύει τους όμοιούς του και ανταλλάζουν απόψεις κι ενημερώσεις.

2. Όσο πιο αποφασιστική και «επιτελική» είναι μια παράταξη, τόσο πιο δημοφιλής είναι (ανεξαρτήτου ατζέντας, δικαίου, μέριμνας, δημοσίου συμφέροντος).

3. Τα σκάνδαλα δεν επηρεάζουν την ψήφο. Τέλος.

4. Το σημερινό καφενείο και η σημερινή “εκκλησία του δήμου” είναι οι ενημερωτικές εκπομπές της TV. Είναι πλέον σαφές ότι καθορίζουν την άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών.

5. Είναι σαφές ότι το γνωμικό: “Όλοι τους ίδιοι είναι” και το “στημένο είναι το παιχνίδι, αφού οι εντολές είναι απ’ έξω” βοηθάει πολύ, μα πάρα πολύ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ την επώαση της μούχλας, της εκλογικής αποχής, της παραίτησης.

6. Στον μέσο Έλληνα φαίνεται αδιανόητο να φανταστεί ότι μπορεί να διεκδικήσει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Κι έτσι ψηφίζει με τον φόβο. Φόβο της αλλαγής, φόβο έλλειψης σταθερότητας κτλ. Οπότε είναι σαφές ότι ο μέσος Έλληνας θέλει ομελέτα, χωρίς να σπάσει τα αυγά του. Καλά θα πάει κι αυτό.

7. Η Δεξιά στη χώρα μας είναι βαθιά ριζωμένη στις συνειδήσεις και ταυτισμένη με την τόσο πολυπόθητη «ανάπτυξη» κ «σταθερότητα» που δεν έχουν κάτσει ένα λεπτό να σκεφτούν ποιους τελικά ωφελεί αυτή η συγκεκριμένη ανάπτυξη κι ότι πίσω απ’ τη λέξη σταθερότητα, δείχνουν την ευημερία των τραπεζών.

8. Έμαθα πως οι αναποφάσιστοι στο παραβάν ψήφισαν για τους γονείς και τους παππούδες τους, προγονικά κλιμάκια, θυμικά θυμιάματα, λιβάνι και σημαία. Παρόλο που ξέρουν βαθιά, ότι πλέον δεν μας αγκαλιάζει στη σκεπή της, ούτε η έννοια του θυμιάματος, ούτε η χώρα αυτή αγαπιέται από τους διαχειριστές της.

9. Τέλος έμαθα και τούτο: Οι πορείες στους δρόμους δεν ήταν άδειες επειδή ο κόσμος φοβόταν να βγει. Ήταν άδειες επειδή ο κόσμος δεν ήθελε την αλλαγή. Κι η πραγματική δημοσκόπηση ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ. Έπρεπε να το ‘χουμε καταλάβει».