ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αρκάς απάντησε στις φήμες για τον θάνατό του με ένα «ανατριχιαστικό» σκίτσο

Σύνθεση 24 Media

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα social media και τα fake news συνυπάρχουν. Πόσες στιγμές έχει τύχει να διαβάσεις κάτι αλλά τελικά να μην ισχύει; Σίγουρα πολλές.

Εδώ και αρκετά χρόνια στα social media κυκλοφορούν φήμες ότι ο Αρκάς ο γνωστός σκιτσογράφος που άλλοτε πιάνει τον παλμό όλων κι άλλοτε γίνεται πηγή αντιπαραθέσεων με τα σκίτσα του, με τον πόλεμο που έχει κηρύξει στο politically correct και τον τρόπο που επιλεκτικά φαίνεται να τοποθετείται πολιτικά, έχει φύγει από τη ζωή.  Φημολογία που κυρίως προκύπτει από τα σχόλια κάτω από τα σκίτσα του όπου βλέπουμε πολλούς χρήστες να σημειώνουν ότι «έχει πεθάνει και τα σκίτσα δεν είναι πλέον δικά του». Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συμπεράνει ότι το ύφος της δουλειάς του έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, πράγμα που τους κάνει να μιλούν για τον θάνατό του.

Τελικά, έχει πεθάνει ο Aρκάς;

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, ξυπνήσαμε και η απάντηση δόθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με τη γνωστή μέθοδο: Ένα επίκαιρο (creepy θα έλεγε κανείς) σκίτσο.

Σε αυτό το νέο σκίτσο υπάρχει ο δικός του «σύγχρονος» τάφος. Η ταφόπλακα γράφει πάνω το όνομά του, ενώ φαίνεται να έχει και εκτυπωτή στο κάτω μέρος, ο οποίος φαίνεται να αναπαράγει ένα από τα προηγούμενα έργα του, αυτό που αναφερόταν στα τρολ του διαδικτύου και το οποίο επισης προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στα social media.

«Τα social ανακάλυψαν το καλά κρυμμένο μυστικό: ο Αρκάς έχει πεθάνει. Τα σκίτσα, εδώ και καιρό, δεν είναι δικά του. Σ’ αυτό, όμως, κάνουν λάθος. Τα σκίτσα είναι πάντα του Αρκά», έγραψε στην περιγραφή του σκίτσου ο Αρκάς.

Ποιος είναι ο Αρκάς;

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Η καριέρα του ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Από τα έργα του, ο Ισοβίτης έχει μεταφερθεί στην ελληνική τηλεόραση με μαριονέτες από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμό του είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος το έχει κρατήσει κρυφό. Όσα ονόματα έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα.

Exit mobile version