ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: 10 καθόλου ψύχραιμες αντιδράσεις στο X/ Twitter για την τελετή έναρξης και τη Celine Dion

Natacha Pisarenko/AP Images

Η έντονη βροχόπτωση η ατέλειωτη βαρκάδα- παρέλαση των εθνικών αποστολών στον Σηκουάνα, η Lady Gaga που ερμήνευσε το Mon truc en plumes, που είχε πει πρώτη η Zizi Jeanmaire το 1962 σε ένα φαντασμαγορικό σόου, η παρουσία των Zidane που παρέδωσε τη φλόγα στον Nadal κι εκείνος μαζί με τους Nadia Comaneci, Carl Lewis και Serena Williams (σε μία βάρκα πάλι) τη μετέφεραν εκεί όπου άλλοι σημαντικοί αθλητές (ανάμεσά τους η θρυλική τενίστρια Amelie Mauresmo αλλά και ο γηραιότερος Γάλλος Ολυμπιονίκης, Charles Coste) περίμεναν για να ανάψουν τον βωμό- αερόστατο, το φαντασμαγορικό light show και η σπουδαία Celine Dion, είναι αυτά που μάλλον μένουν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024.

O Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron κήρυξε το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουλίου, την έναρξη των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι δίνοντας το σύνθημα για το φαντασμαγορικό σόου που ακολούθησε, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή της τελετής έναρξης, Thomas Jolly. Η πρώτη τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκε εκτός σταδίου, με τον Σηκουάνα να γίνεται ο «πλωτός δρόμος» για την παρέλαση των αθλητών, αλλά και τη δράση να εκτυλίσσεται σε διάφορα ιστορικά σημεία του Παρισιού, ακόμα και στις στέγες του.

Η ναυτική παρέλαση άνοιξε με την Ελλάδα, και ακολούθησε η ομάδα των προσφύγων και ο στόλος με τις αποστολές των χωρών αλφαβητικά. 6 χιλιόμετρα του ποταμού διέσχισαν 85 σκάφη με αθλητές, που υπό συνθήκες βροχής περνούσαν από σημεία- ορόσημα του Παρισιού όπως ο ναός της Παναγίας των Παρισίων, ο Πύργος του Άιφελ αλλά και από ιστορικές γέφυρες όπως η Πον Νεφ.

320000 θεατές κατά μήκους του Σηκουάνα παρακολουθούσαν ύπο βροχή το show που γέμισε με τραγούδια, πράγμα που στο ελληνικό X/ Twitter σχολιάστηκε ως κάτι που θύμιζε περισσότερο Eurovision παρά τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν όμως το τραγούδι της Celine Dion στο τέλος της βραδιάς που έδωσε την τελευταία νότα ανατριχίλας που χρειάζεται σε κάθε τελετή έναρξης.

Η Celine Dion από τον Πύργο του Άιφελ μαζί με έναν πιανίστα ερμήνευσε το τραγούδι της Edith Piaf, L’ Hymne a l’ amour. Αυτή ήταν η επιστροφή της Celine Dion, μετά την αποκάλυψη ότι ζει πάσχοντας από το σύνδρομο Stiff Person, στη σκηνή. Η τελευταία φορά που είχε τραγουδήσει σε κοινό ήταν τον Μάρτιο του 2020.

Χιλιάδες χορευτές και ακροβάτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ ανάμεσα στα άλλα μουσικά highlights της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της metal μπάντασ Gojira, αλλά και της super star στη Γαλλία, Aya Nakamura, όπως και του φετινού εκπροσώπου της Eurovision για τη Γαλλία, Slimane που τραγούδησε μαζί με τη Lara Fabian.

Παρά τις μουσικές προσπάθειες οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σχεδόν 4ων ωρών show της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ήταν «βαρετό», μία λέξη που βρίσκεις στους τίτλους άρθρων στη New York Post και την Daily Mail και η πόλη του Φωτός έμοιαζε «εξουθενωμένη» όπως είπαν στο The Atlantic.

Στο ελληνικό X/ Twitter το κυρίαρχο συναίσθημα ήταν η νοσταλγία για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και του μινιμαλισμού του Δημήτρη Παπαϊωάννου, η απογοήτευση με τα πλάνα της ελληνικής αποστολής, στα οποία με δυσκολία διέκριναν τους σημαιοφόρους Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και η ανησυχία για τους αθλητές που βρέθηκαν μέσα στη βροχή να κάνουν βαρκάδα στον Σηκουάνα μία μέρα πριν την έναρξη των αγωνισμάτων. Ανάμεσα στα tweets βρίσκεις και διάχυτη συγκίνηση για τη Celine Dion.

Κυρίαρχο ήταν το χιούμορ στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες τηλεθεατές παρακολούθησαν ένα ακόμα τηλεοπτικό υπερθέαμα. Σίγουρα κυρίαρχη δεν ήταν η ψυχραιμία. Ακολουθούν 10 tweets «καταδίκη» για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και αποθέωσης της μεγάλης ερμηνεύτριας, που είχε τραγουδήσει και στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα το 1996.

Exit mobile version