ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η Λιζέτα Νικολάου: 4 πράγματα που δεν ήξερες για εκείνη

ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/Eurokinissi

Σε ηλικία 71 ετών πέθανε σήμερα, Παρασκευή, 11 Αυγούστου, η Λιζέτα Νικολάου, μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου στον Πειραιά, όπου είχε μεταφερθεί μετά από ατύχημα το οποίο της προκάλεσε αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Την είδηση του θανάτου της Λιζέτας Νικολάου έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «Πόσο κρίμα! Καλό ταξίδι Λιζετάκι μου, όπως σου έλεγα πάντα» έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Δήμου, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της φίλης της που έφυγε από τη ζωή.

Το πραγματικό της όνομα και η καταγωγή της

Η Λιζέτα Νικολάου, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Ελισάβετ Κατικαρίδου, γεννήθηκε το 1951 στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης από Πόντιους γονείς.  Ασχολήθηκε με το τραγούδι από τα μαθητικά της χρόνια.

Η Λιζέτα Νικολάου συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα του ελληνικού πενταγράμμου

Μετά από πρόταση που της έγινε, πέρασε από ακρόαση για να κάνει δεύτερες φωνές στα Δειλινά, όπου τη δεκαετία του 1970 εμφανιζόταν η αφρόκρεμα του ελληνικού πενταγράμμου (Διονυσίου, Πάριος, Νταλάρας, Αλεξίου κ.α.). Στα Δειλινά παρέμεινε πολλές σεζόν, όπου πλέον εμφανιζόταν ως μόνιμη παρτενέρ του Στράτου Διονυσίου.

Στη δισκογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1973 σε συνθέσεις του Τάκη Σούκα σε στίχους του Ηρακλή Παπασιδέρη. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και εμφανίστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Βίκυ Μοσχολιού και η Δήμητρα Γαλάνη. Το 1977 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Το χαμόγελο της Λιζέτας» και τραγούδια που υπέγραφαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς, όπως ο Δήμος Μούτσης, ο Γιάννης Σπανός, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Το 1980 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος «Σ’ αγάπησα, μ’ αγάπησες» με τραγούδια των Γ.Μαρκόπουλου, Α. Βαρδή και ο Χρ. Νικολόπουλου. Ακολούθησαν κι άλλοι δίσκοι, όπως τα «Κέφια Της Λιζέττας», 1985, «Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες», 1986, «Θέλω Ν’ Αντισταθώ», 1989, «Νυχτερινοί Έρωτες», 1990, «Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω», 1992, «Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου», 1995, «Ποντιακή Ραψωδία», 1997. Το 1985 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο «Ποντιακά τραγούδια με τη Λιζέτα Νικολάου», που γεννήθηκε μέσα από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Το μεγάλο χρέος» η οποία ήταν αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου.

Είχε τραγουδήσει μεγάλες επιτυχίες

Μερικά από τα τραγούδια που είχε ερμηνεύσει η Λιζέτα Νικολάου είναι: «Της γερακίνας γιος», «Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε», «Πού να πω τα βάσανά μου», «Μαυρομάτα», «Απόψε να μην κοιμηθείς».

Ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάνη

Η Λιζέτα Νικολάου υπήρξε παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη. Mαζί είχαν αποκτήσει μάλιστα κι έναν γιο. Σε πρόσφατη συνέντευξή της η Λιζέτα Νικολάου είχε εξομολογηθεί για τη σχέση και τον γάμο με τον Γιώργο Λιάνη:

«Με τον Γιώργο Λιάνη παντρευτήκαμε το 1978, ένα χρόνο μετά γεννήθηκε ο γιος μου και μετά χωρίσαμε, όχι από δική μου θέληση. Εγώ είμαι της οικογένειας. Ο χωρισμός μού κόστισε πάρα πολύ, ντρεπόμουν να λέω ότι είμαι χωρισμένη. Ο γάμος μου με τον Γιώργο Λιάνη με έβλαψε. Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος που φοβόταν να υποστηρίξει την πρώην γυναίκα του και την πλήρωσα εγώ. Στην πολιτική δεν ήμασταν μαζί, οπότε τα πράγματα εκεί ήταν ακόμα χειρότερα. Δεν ήθελα να κάνω άλλο παιδί, οπότε δεν ξαναπαντρεύτηκα. Ζούσα όμως σαν παντρεμένη, με μία σχέση».

Exit mobile version