ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Shannen Doherty: Πέθανε στα 53 της χρόνια η star του Beverly Hills 90210

Danny Moloshok)/AP Images

H Shannen Doherty άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. «Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Shannen Doherty. Έχασε στη μάχη της με τον καρκίνο το Σάββατο, 13 Ιουλίου, αφού τον πάλεψε για πολλά χρόνια», έγραψε η εκπρόσωπος Τύπου της σε ανακοίνωσή της προς το People.

«Ως αφοσιωμένη κόρη, αδερφή, θεία και φίλη, ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της ανθρώπους, και τον σκύλο της, τον Bowie», ανέφερε η ανακοίνωση για τις τελευταίες της ώρες, ζητώντας εκ μέρους της οικογένειας της Shannen Doherty να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους.

H πρωταγωνίστρια της σειράς Beverly Hills 90210, διαγνώστηκε πρώτη φορά με καρκίνο του στήθους τον Φεβρουάριο του 2015. Τον Απρίλιο του 2017 ο καρκίνος βρισκόταν σε ύφεση, αλλά το 2019 επέστρεψε. Το επόμενο έτος ανακοίνωσε την πάλη της με καρκίνο σταδίου 4.

Όλα αυτά τα χρόνια, η κατάσταση της υγείας της, άλλοτε καλυτέρευε και άλλοτε χειροτέρευε. «Είχα καρκίνο του μαστού που έκανε μετάσταση στους λεμφαδένες και από ένα από τα χειρουργεία που έκαναν ανακαλύψαμε ότι κάποια καρκινικά κύτταρα μάλλον έκαναν μετάσταση και από τους λεμφαδένες. Γι’ αυτόν τον λόγο κάνουμε χημειοθεραπεία και μετά θα κάνω ακτινοβολίες», είχε πει σε παρελθοντική συνέντευξή της στο ΕΤ. Τον Ιούνιο του 2023 ο καρκίνος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο, όπως είχε δείξει η αξονική τομογραφία που η ηθοποιός πραγματοποίησε στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς και έπειτα στα οστά.

Η ίδια ποτέ δεν τα παράτησε. Αντ’ αυτού, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει το κοινό μέσω του δικού της θέματος υγείας, χρηματοδοτώντας παράλληλα έρευνες για τον καρκίνο. «Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι ο καρκίνος σημαίνει ότι δεν μπορείς να περπατήσεις, δεν μπορείς να φας, δεν μπορείς να εργαστείς. ”Τελείωσες, είσαι συνταξιούχος”. Όχι. Είμαστε ζωντανοί και έχουμε μια τόσο διαφορετική άποψη για τη ζωή. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να εργαστούμε, να αγκαλιάσουμε τη ζωή και να συνεχίσουμε να προχωράμε», είχε πει στο People για τη συνεισφορά των ανθρώπων που βρίσκονται σε σοβαρό στάδιο καρκίνου.

«Όταν ρωτάς τον εαυτό σου “Γιατί εγώ; Γιατί έπαθα καρκίνο;” και μετά ”Γιατί επανήλθε ο καρκίνος μου;” Γιατί είμαι στο στάδιο 4;”. Αυτό σε οδηγεί να αναζητήσεις τον μεγαλύτερο σκοπό στη ζωή», είχε προσθέσει στο People.

Η Shannen Doherty γεννήθηκε στο Memphis του Tennessee στις 12 Απριλίου του 1971. Η μητέρα της ήταν ιδιοκτήτρια ενός κέντρου αισθητικής, ενώ ο πατέρας της Tom ήταν σύμβουλος υποθηκών.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας της συμμετείχε σε πολλές σειρές, σε κάποιες από αυτές πρωταγωνίστησε σε κάποια επεισόδια, σε κάποιες άλλες έμεινε περισσότερο και σε άλλες έμεινε σε όλες τις σεζόν. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι τα: Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, Our House, Magnum, P.I. και η ταινία του 1988 Heathers.

Για τον ρόλο της στη σειρά Χτυποκάρδια στο Beverly Hills βραβεύτηκε και έλαβε τεράστια αναγνώριση μέσα από τον τύπο. Μάλιστα στο Ε! κατατάχτηκε στην 10η θέση στο 50 Most Wicked Women of Prime Time. Αποχώρησε από την σειρά όταν ο χαρακτήρας της Brenda που υποδυόταν έπρεπε να φύγει στο Λονδίνο για να σπουδάσει εκεί. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε από το 1998 ως το 2001 στη σειρά Charmed στον ρόλο της Prue. Συμμετείχε στη σειρά North Shore (2004-2005). Πρωταγωνίστησε επίσης στο δικό της reality show: Breaking Up With Shannen Doherty το 2006.

Το 2007 συμμετείχε σε 2 ταινίες: Kiss Me Deadly: A Jacob Keane Assignment και Christmas Caper. Το 2008 εμφανίστηκε στη σουηδική εκπομπή High Chaparall στο δεύτερο επεισόδιο του 4ου κύκλου. Αργότερα συμμετείχε στο νέο Beverly Hills, 90210. Εμφανίστηκε επίσης στην ταινία The Lost Treasure of the Grand Canyon. Τον Μάρτιο του 2010 συμμετείχε στη δέκατη σεζόν της εκπομπής Dancing with The Stars.