MILEY CYRUS

10 πράγματα που δε ‘θελα να ξαναδώ στην τηλεόραση (ποτέ πια)

Καταθλιπτικές Πρωτοχρονιές, κουραμπιέδες, καυγάδες, τον Καμίνη και την Miley Cyrus. Όχι άλλο κάρβουνο.

Το πρωτοχρονιάτικο «υπερθέαμα» του Δημάρχου Αθηναίων από το Θησείο.

Πρώτον διότι, τα τελευταία χρόνια, αυτό που θα έπρεπε να είναι η μεγάλη «γιορτή» της πόλης είναι ένα μίζερο, εκφυλισμένο θέαμα, ιδίως αν το συγκρίνει κανείς με τις αντίστοιχες super glossy Πρωτοχρονιές στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, και τα τεράστια υπαίθρια πάρτι, που παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι. Και δεύτερον γιατί – αποδεδειγμένα πια – ο κ. Καμίνης φαίνεται πως έχει ένα θεματάκι με την ώρα, τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ή/και τα εορταστικά διαγγέλματα. Αλλιώς δεν εξηγείται πως δυό χρόνια τώρα, έναν χρόνο δεν τον έχει αλλάξει χωρίς να μπουρδουκλωθεί στο μέτρημα … 

Το «φρέσκο» εορταστικό επεισόδιο της σειράς «Άκρως οικογενειακόν», με τον Δημήτρη Σταρόβα σε ρόλο άνεργου, νταλκαδιάρη μουσικού και τον Μέμο Μπεγνή σε – περίπου – βρεφική ηλικία να ερμηνεύει μπριόζικα τον φοιτητή γιο του Μπέζου που τον κυνηγάνε ανελέητα οι γκόμενες. Το βλέπεις και νιώθεις να πέφτεις αργάααα στη χωροχρονική σκουληκότρυπα.

Τον Μέσι – με παράξενο outfit – να παραλαμβάνει ακόμα μια «Χρυσή Μπάλα».  Ας πούμε  απλά πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια προ- Λάιονελ και μια μετά- Λάιονελ εποχή. Καλύτερα να σταματήσει ο διαγωνισμός και  να αρχίσει ξανά– αν και όποτε αποσυρθεί-  ο κύριος Τέλειος. 

Το τσιφτετέλι της Άννας Αδριανού στο «Στην υγειά σας ρε παιδιά».

Όχι, λόγω «αισθητικού εκλεκτικισμού» ή γιατί οι ελαφρώς oversized  γυναίκες δεν λικνίζονται όμορφα – άλλωστε κατά παράδοση, τα ωραιότερα τσιφτετέλια τα ΄χεις δει από ζουμερές Ανατολίτισσες. Αλλά γιατί, κατά έναν παράδοξο τρόπο, από την – πάντα μετρημένη –  κ. Αδριανού το νουμεράκι «αμάν κουζούμ – αμάν γιαβρούμ – κούνημα- χέρι –στροφή», προς τέρψιν της μισομεθυσμένης ομηγύρεως φάνηκε κάπως άκομψο και άτεχνο. 

Τις εξαντλητικά υπερ- κούκλες της Victoria Secret με σέξι αγιοβασιλιάτικα εσώρουχα. Για τελείως ιδιοτελείς λόγους. #pestenamefate.

Όλα τα ρεπορτάζ τύπου «το μακιγιάζ του ρεβεγιόν», «τρείς έξυπνοι κότσοι για να είστε χτενισμένη στη γιορτή», «λαμπερή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς» κ.λπ. κ.λπ. Ότι δηλαδή ο κόσμος άλλο καημό δεν είχε, παρά μόνο πώς να σετάρει το κόκκινο φουρνιστό νύχι με το φόρεμα- παπούτσι, μην και τον τσακώσει το fashion police του ‘14. Κι έπειτα πώς διάολο γίνεται «έξυπνος» ένας κότσος ; #griniaektoselegxou

Τις δεκάδες celebrity insta-πόζες με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τις βασιλόπιτες και τους κουραμπιέδες.

Ναι, είναι οριστικό. Φέτος, το πνεύμα της chef Αργυρούς Μπαρμπαρίγου πήγε και τρύπωσε μέχρι και στην τελευταία TV περσόνα ή λαϊκή ανθυ-ποδόξα της πίστας, που θεώρησε χρέος της να αναμετρηθεί στα ίσα με τις γιρλάντες, τις ζάχαρες και τα φρέσκα βούτυρα, έτσι «για το καλό» του χρόνου. Και πάλι, ουδείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί η φωτογραφημένη πιατελάρα με τους κουραμπιέδες, (με την απαραίτητη κλισέ υποσημείωση : «μμμ, μύρισε όλο το σπίτι, άντε και του χρόνου παιδιά…» ) θεωρείται απαραιτήτως good celebrity publicity. Eγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανέναν που να πήγε «Ριγκολέτο» και όχι  π.χ. στο Frangelico, επειδή της Κολέτσα της λασπώνει η βασιλόπιτα… 

Την Φαίη Σκορδά να τσακώνεται ασταμάτητα με τη Σάσα Σταμάτη. 

Ας δεχτούμε α) πως η εγκυμοσύνη είναι μια «ιδιαίτερη» περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, κατά την οποία το σώμα της αλλάζει και οι ορμόνες της κάνουν «πάρτι» – εξ’ού και ενδέχεται να είναι ευαίσθητη, αλλοπρόσαλλη, ευσυγκίνητη, στριντζωμένη και, γενικά,  να της φταίνε όλα. Ας δεχτούμε επίσης πως  β) , κανείς δεν θέλει να συνεργάζεται με ανθρώπους που μισεί – όχι, δηλαδή αν μπορεί να το αποφύγει. Ας δεχτούμε τέλος πως τα α) και β) είναι αληθινά και κάποτε, αυτές οι δυό γυναίκες θα μπορέσουν να μιλήσουν, χωρίς να θέλει να φάει η μια τον καρίτζαφλο της άλλης..

Τη γλώσσα της Miley Cyrus. To twerking της Miley Cyrus . Tα «πρόστυχα», «γυμνά» κ.λπ. κ.λπ Χριστούγεννα της Μiley. Tη Miley Cyrus, με οποιοδήποτε τρόπο στη λίστα με τα «πιο σημαντικά πρόσωπα» της χρονιάς που πέρασε. Αυτό.

Την ντε –και –σώνει μαζική καταθλιπτική επίθεση των δελτίων ειδήσεων, για την «υποτονική κίνηση» στην αγορά (σ.σ. με γκρο στα σφαχτά της Βαρβακείου) τα «μαύρα Χριστούγεννα των αστέγων» και το πώς θα κάνει γιορτές η κυρία Μαρία, στο Κερατσίνι που είναι άνεργη εδώ και δύο χρόνια και έχει να θρέψει και τέσσερα παιδιά…