ΘΕΑΤΡΟ

10 θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίους γυναικείους χαρακτήρες

Alex Kat/ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σου έχει λείψει μία θεατρική έξοδος με την κολλητή σου, με τη μαμά σου, με τη συνάδελφο με την οποία μοιράζεστε κοινό γούστο και κοινές πολιτιστικές αναζητήσεις; Ήρθε καιρός να κάνεις δώρο στον εαυτό σου και σε όποια σημαντική γυναίκα της ζωής σου θέλεις, το εισιτήριο για μία παράσταση που θα θυμάστε καιρό. Και φυσικά δεν θα πάτε σε οποιαδήποτε παράσταση. Υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις που παίζονται αυτή την περίοδο και μέσα από αυτές ζωντανεύουν στη σκηνή σπουδαίοι, γυναικείοι χαρακτήρες. Γυναίκες όπως εσείς ή λιγότερο όπως εσείς που όμως θα θαυμάσετε, θα αναγνωρίσετε στοιχεία του εαυτού σας σε αυτές, γυναίκες που μπορεί να ήταν οι μαμάδες ή η γιαγιάδες σας, οι κόρες ή οι αδελφές σας.

Οι θεατρικές παραστάσεις που θα βρεις εδώ είναι άλλοτε αμιγώς γυναικεία υπόθεση ή και όχι, πάντως περιέχουν σπουδαίους γυναικείους χαρακτήρες. Και σίγουρα αυτές οι θεατρικές παραστάσεις αποτελούν την καλύτερη πρόταση αν θες να αφιερώσεις μία από τις θεατρικές βραδιές σου στην μαγική και πολυδιάστατη ιδιότητα που αποτελεί το να είσαι γυναίκα.

Θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίες ηρωίδες: Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ – Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Υπόγειο

Αν μία είναι η σπουδαιότερη ηρωίδα της δραματουργίας αυτή είναι η Αντιγόνη. Το μυθικό πρόσωπο που θέτει ανά τους αιώνες διλήμματα για τον προσωπικό κώδικα ηθικής του καθενός, τη σύγκρουση με την εξουσία και τις θυσίες που αξίζει μία τέτοια σύγκριση. Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας η Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ, ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα. Μετά το επιτυχημένο Ρίτερ, Ντένε, Φος, η σκηνοθέτις προσεγγίζει ένα από τα ωραιότερα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ για την εξουσία.

Από το 1944 και μετά, oπότε και ανέβηκε πρώτη φορά η Αντιγόνη του Ανούιγ, έχει παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας πάντα έντονες συζητήσεις. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1946-1947 στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, με την Έλλη Λαμπέτη στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα έχει επιστρέψει στο ίδιο θέατρο και συνεχίζει να θέτει τα ίδια ερωτήματα στο κοινό για την εξουσία.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Τσορτέκης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Αντριάνα Ανδρέοβιτς, Δημήτρης Μαμιός, Δημήτρης Μαργαρίτης, Ηλέκτρα Μπαρούτα και η Μαρία Πρωτόπαππα

Παραστάσεις: Πέμπτη έως Σάββατο στις 20.30, Κυριακή στις 19.00.

Εισιτήρια εδώ.

Μαρίκα – Θέατρο Χώρα

Ο Πέτρος Ζούλιας ξέρει να μπαίνει στον ψυχισμό των γυναικών με τις οποίες καταπιάνεται στις θεατρικές παραστάσεις του, στο σκηνοθετικό έργο και τη δραματουργία του. Αυτό κάνει και στη Μαρίκα, όπου ενώνει τις δυνάμεις του με τη Νένα Μεντή, ξανά μετά την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και τις Γυναίκες του Παπαδιαμάντη. Η παράσταση Μαρίκα εμπνέεται από τη μυθιστορηματική ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη, μία γυναίκα που υπήρξε όντως η «Νέα Γυναίκα» που τραγούδησε στην επιθεώρηση Παναθήναια 1908.

Η Η Μαρίκα Κοτοπούλη, υπόδειγμα επιβίωσης, ενώ γεννήθηκε μέσα σε μεγάλη φτώχεια, κατάφερε να αποκτήσει μοναδική δόξα και χρήμα. Η ζωή της χαρακτηρίστηκε από ακραία πάθη, τρελούς έρωτες και θανάτους, που σημάδεψαν την εθνική μας ταυτότητα. Λατρεύτηκε σαν βασίλισσα και κυνηγήθηκε σαν χαμίνι του δρόμου.

Πέρασε μέσα από τρεις πολέμους και στάθηκε όρθια, γιατί πάνω από το ταλέντο της θεατρικής της τέχνης, διέθετε το μοναδικό ταλέντο της ζωής. Η Μαρίκα ήθελε και ήξερε να ζει τη ζωή της απόλυτα και αντισυμβατικά. Ενώ ανήκε στο κατεστημένο, ήξερε να πηγαίνει κόντρα σ΄ αυτό, όποτε η περίσταση και τα πιστεύω της το απαιτούσαν.

Εκτός από την Νένα Μεντή που κρατά τον ομώνυμο ρόλο της παράστασης, σε αυτή συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τζένη Σκαρλάτου, Νεφέλη Κουρή, Δεπάστας Γιώργος, Πατέλης Μάκης, Τουντασάκη Μαριάννα, Λόξας Γιώργος, Σίντος Γιάννης, Ναταλία Αθανασιάδη.

Παραστάσεις: Τετάρτη στις 19.00, Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00, στο Θέατρο Χώρα.

Εισιτήρια εδώ.

Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

θεατρικές παραστάσεις Alex Kat/ Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αν η βασίλισσα Αμαλία ήταν φυτό, θα της έδιναν το όνομα Amalia melancholia. Η ίδια ευχήθηκε να της δώσει η ιστορία τον τίτλο της βασίλισσας των φοινίκων. Μια παράσταση, σε σύλληψη, δραματουργία και σκηνοθεσία της Ζωής Χατζηαντωνίου, για την γυναίκα που στιγματίστηκε για την ατεκνία της, αλλά χάρισε στην Αθήνα τον Εθνικό Κήπο.

Η παράσταση βασίζεται στις 887 επιστολές που έστειλε η βασίλισσα Αμαλία στον πατέρα της από το 1836 μέχρι το 1853. Μία κόρη απευθύνεται στον πατέρα της, μοιράζεται μαζί του τις αγωνίες, τις χαρές, τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις της. Του μιλάει για τις δυσκολίες προσαρμογής, το πολιτικό κλίμα, τη λαχτάρα για τη γέννηση ενός παιδιού, τη λατρεία προς το πρόσωπό του, την αφοσίωση στον Όθωνα, το πάθος με τον μαγικό κόσμο των φυτών και των ζώων και, φυσικά, τη δημιουργία του Κήπου.

«Ελπίζω κάποτε η ιστορία να μου δώσει τον τίτλο της βασίλισσας των φοινίκων» γράφει η Αμαλία, όταν είχε αρχίσει να κουράζεται από τις προσπάθειες, τους πειραματισμούς και τις θεραπείες για να αντιμετωπιστεί η ατεκνία της, στην οποία την επέβαλαν γιατροί, επιστημονικοί σύμβουλοι, σκιντζήδες και ιατροσοφιστές.

Το παιδί που γέννησε ήταν τελικά ο Εθνικός Κήπος. Οι φοίνικες του είδους Washingtonia filifera, που έφερε στην Ελλάδα για τον Κήπο, ήταν οι αγαπημένοι της. Της θύμιζαν αρχαιοελληνικούς κίονες. Η Washingtonia είναι το μόνο είδος φοίνικα που δεν προσβάλλεται από ασθένεια. Πεθαίνει από γεράματα, όταν συμπληρώσει τα 200 χρόνια ζωής.

Ερμηνεύουν: Έμιλυ Κολιανδρή, Ρίτα Λυτού

Παραστάσεις: Πέμπτη στις 20.30, Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 20.00, Κυριακή στις 20.00 στη σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου.

Εισιτήρια εδώ.

Η βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν) – Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

θεατρικές παραστάσεις Χρίστος Συμεωνίδης

Τρεις γυναίκες που τις λένε «Αλεχάνδρα» είναι οι ηρωίδες της παράστασης Η βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν). Τρεις γυναίκες που συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990).

Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες, που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικής τους ιστορίας. Θα πρέπει η Βίλα να γίνει ένα μνημείο για τις κτηνωδίες που συνέβησαν εκεί; Να παραμείνει ένα ερείπιο, να ξεχαστεί; Να γίνει χώρος τέχνης; Κάθε μια επιλογή εκφράζει μια διαφορετική σχέση με την Ιστορία, αλλά και μια διαφορετική ανάγκη των θυμάτων της.

Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, τη Λίλα Μπακλέση, τη Νατάσα Εξηνταβελώνη, και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα. Η κληρονομιά μιας δικτατορίας που βαραίνει τους ήρωες του έργου δεν είναι άγνωστη σε εμάς. Μήπως είμαστε όλοι, τελικά, παιδιά μιας δικτατορίας κι έμμεσα ή άμεσα απόγονοι ενός τραύματος;

Ίσως η Βίλα πρέπει τελικά να γίνει θέατρο, για να φιλοξενήσει τις χαρές και τις λύπες που ξεπερνούν την φαντασία των δημιουργών της.

Παραστάσεις: Παρασκευή 20:30, Σάββατο 21:00 & Κυριακή 21:00.

Εισιτήρια εδώ.

Θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίες ηρωίδες: Ματωμένος γάμος – Εθνικό Θέατρο

Η νύφη στον Ματωμένο Γάμο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα είναι μία από τις εμβληματικές ηρωίδες της παγκόσμιας δραματουργίας. Η νύφη για χάρη του έρωτα, απαξίωσε την εξουσία των ανθρώπων και το φόβο του θανάτου και αναγκάζεται να ζήσει με τις συνέπειες αυτής της απαξίωσης.

Μια κοινωνία με ακλόνητους δεσμούς. Μία Νύφη που ανήκει σε κάποιον άλλον. Ένας πατημένος όρκος. Ένα άλογο που καλπάζει βαθιά μέσα στο σκοτεινό δάσος. Όσο κι αν τρέξει όμως κανείς, μπορεί να ξεφύγει από το αίμα που κυλάει μέσα του; Μπορεί, άραγε, να αποδράσει ποτέ κανείς, από τον εαυτό του;

Εμπνευσμένος από ένα πραγματικό έγκλημα της εποχής του, και στο κατώφλι ενός βίαιου Εμφυλίου, ο Ματωμένος γάμος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα είναι η συγκλονιστική ιστορία ενός πάθους και ταυτόχρονα ένα παράφορο τραγούδι που μιλά με τρόπο σπαραχτικό για την ελευθερία, τον έρωτα και τον θάνατο.

Η Μαρία Μαγκανάρη υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Διανομή με αλφαβητική σειρά
Βαγγέλης Αμπατζής: Γαμπρός
Δήμητρα Βλαγκοπούλου: Νύφη
Νόνη Ιωαννίδου: Μοίρα / Πεθερά / Κοπέλα / Ξυλοκόπος
Σύρμω Κεκέ: Γυναίκα του Λεονάρντο
Μαρία Κεχαγιόγλου: Μητέρα
Ευσταθία Λαγιόκαπα: Μοίρα / Γειτόνισσα / Κοπέλα / Ξυλοκόπος
Πέτρος Μάλαμας: Θάνατος / Λόρκα
Νικόλας Παπαγιάννης: Λεονάρντο
Γιάννης Σιαμσιάρης: Πατέρας της Νύφης / Φεγγάρι
Μαρία Σκουλά: Μοίρα / Υπηρέτρια / Κοπέλα / Ξυλοκόπος

Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή στις 19:30. Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του Εθνικού Θεάτρου.

Εισιτήρια εδώ.

Θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίες ηρωίδες: Η πτέρυγα – Θέατρο Χώρος

Έλενα Μαυρίδου θεατρικές παραστάσεις Γιώργος Καπλανίδης

«Ένα νοσοκομείο έχει τον δικό του χωροχρόνο. Υπάρχει μία αναμονή προκειμένου οι γυναίκες να φτάσουν στο να γεννηθεί ένα παιδί, να έρθει η ζωή. Όλες αυτές οι γυναίκες είναι πάρα πολύ δυνατές κι οι νοσηλεύτριες κι οι νοσηλευτές κι οι γιατροί, έχουν όλοι έναν κοινό τόπο.», έλεγε στο LadyLike η δημιουργός και σκηνοθέτης της παράστασης Η πτέρυγα, Έλενα Μαυρίδου, για τις γυναίκες αλλά και τον χώρο που την ενέπνευσε γι’ αυτή την παράσταση .

Η Πτέρυγα είναι το παράδοξο, σουρεαλιστικό σύμπαν ενός νοσοκομείου κυήσεων. Κάθε Πανσέληνο, οι καρδιοτοκογράφοι στις κοιλιές των εγκύων τρελαίνονται. Ένας υπεύθυνος ασφαλείας ονειρεύεται πως είναι ο πατέρας του παιδιού στο μονόκλινο δωμάτιο. Η γηραιότερη μαία του νοσοκομείου αναρωτιέται, αν τα παιδιά μοιάζουν με ψάρια. Πάνω απ’ την επιβεβλημένη Παναγία-κάδρο κάθε δωματίου, βγαίνει μια παράξενη σκιά να επιτηρήσει τα δωμάτια.

Η Πτέρυγα είναι ο απόκοσμος χορός της μνήμης. Ένας χορός αλλιώτικος, απόκοσμος, ένα μεταμεσονύχτιο requiem. Μα πάνω απ’ όλα, ένας ύμνος στη ζωή, εκεί που σμίγει το φως με το σκοτάδι, στον κενό χώρο ανάμεσα στη γέννα και τον θάνατο.

Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Χριστίνα Μαριάνου, Στέργιος Κοντακιώτης, Άλκης Μπακογιάννης, Νένα Δρογγίτη

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00 στο Θέατρο Χώρος.

Εισιτήρια εδώ.

Η Βασίλισσα της Ομορφιάς – Σύγχρονο Θέατρο

Μία γυναίκα που μεγαλώνει και ζει σε ένα άκρως κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον και που προσπαθεί να ανακαλύψει επιτέλους τον εαυτό της και την αυτονομία της είναι η κεντρική ηρωίδα του έργου του Μάρτιν ΜακΝτονα Η Βασίλισσα της Ομορφιάς, που παρουσιάζεται από την ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο.

Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές. Μια βαθιά τομή στη σύγχρονη ζωή, μια ανατομία των σχέσεων με επιθετικό και βίαιο τρόπο αλλά και βαθιές ανθρώπινες ρωγμές, ένα έργο ωμού ρεαλισμού αντίστοιχο του in yer face theatre που αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ‘90.

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δύο γυναίκες ζουν μόνες τους: η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της Μωρήν, η οποία την φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και έχει πάντα στο μυαλό του, είκοσι χρόνια τώρα, την Μωρήν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης. Είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία της Μωρήν να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή, Αγορίτσα Οικονόμου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννης Μάνθος

Παραστάσεις: Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 και Σάββατο και Κυριακή στις 18.15 (μέχρι τις 13/3) στο Σύγχρονο Θέατρο.

Εισιτήρια εδώ.

Θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίες ηρωίδες: Κατερίνα – Θέατρο Αλκυονίς

θεατρικές παραστάσεις Papadakis Press

Η Κατερίνα που έχει διανύσει μια θριαμβευτική πορεία τα τελευταία 6 χρόνια παρουσιάζεται μέχρι και τις 17 Απριλίου, κάθε Κυριακή, στο Θέατρο Αλκυονίς.

Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε Το βιβλίο της Κατερίνας του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγκλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Μία πραγματική γυναίκα που γίνεται μέσα από τα μάτια του παιδιού της μία ηρωίδα, ένας ρόλος που αγγίζει κάθε θεατή μέσα από τη συγκλονιστική ερμηνεία της Λένας Παπαληγούρα.

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 21.30 (μέχρι τις 17/4) στο Θέατρο Αλκυονίς.

Εισιτήρια εδώ.

Θεατρικές παραστάσεις με σπουδαίες ηρωίδες: Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας – Θέατρο του Νέου Κόσμου

θεατρικές παραστάσεις Ελίνα Γιουνανλή

«Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας», σε σκηνοθεσία των Χάρη Κρεμμύδα και Θανάση Ζερίτη, η αγαπημένη ομάδα 4Frontal επέστρεψε στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Ηρωίδες του, Ελληνίδες από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, που επιμελώς αποσιωπήθηκαν από την ιστορία, οι οποίες αντιστάθηκαν στο παραδοσιακό σχήμα της υποτακτικής συζύγου και νίκησαν. Ιστορίες Ελληνίδων που προσπάθησαν ν’ αντισταθούν και φιμώθηκαν. Γυναίκες που παλεύουν καθημερινά να αποδείξουν την επάρκεια του φύλου τους. Στιγμές από τον αέναο αγώνα της γυναικείας χειραφέτησης που άλλαξαν συνειδήσεις.

Από τα μαθήματα οικιακής οικονομίας και τη λαϊκή κουλτούρα που διαμόρφωσαν και συντήρησαν την υποβαθμισμένη θέση της γυναίκας στο συλλογικό ασυνείδητο, μέχρι την Καλλιρρόη Παρρέν και την Αύρα Θεοδωροπούλου που έθεσαν τις βάσεις του φεμινισμού στη χώρα μας.

Τρεις γυναίκες από σκηνής, μας αφηγούνται και αναρωτιούνται μαζί μας: Πώς θα είχε διαμορφωθεί η πραγματικότητα, αν διδασκόμασταν την ιστορία από τα μάτια των γυναικών που κόντρα σε όλα τα στερεότυπα, άφησαν το χέρι και πάτησαν στα πόδια τους;

Παίζουν: Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 21.15 (μέχρι τις 25/3) στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Εισιτήρια εδώ.

8 γυναίκες- Θέατρο Αλίκη

Ένας αμιγώς γυναικείος θίασος είναι αυτός της παράστασης 8 Γυναίκες που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας στο Θέατρο Αλίκη.

Με αφορμή την οικογενειακή γιορτή, βρίσκονται στο ίδιο σπίτι, η Γκάμπυ, σύζυγος του μεγαλοεργοστασιάρχη Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζάνα και Κατρίν, η γεροντοκόρη κουνιάδα του, Αυγουστίνα, η πεθερά του, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ και το υπηρετικό τους προσωπικό. Η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Ο οικοδεσπότης Μαρσέλ, μοναδικός άνδρας του σπιτιού, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιό του. Η αστυνομία, εξαιτίας της κακοκαιρίας, δε μπορεί να φτάσει και η συνύπαρξη των γυναικών αρχίζει να ξερνά μυστικά και ψέματα για τη σχέση τους με τον άτυχο νεκρό.

Οι ηρωίδες της παράστασης μυστηρίου μπορεί να υποπτεύονται η μία την άλλη, μπορεί να εμφανίζονται ανά στιγμές ως άπιστες ή διεφθαρμένες αλλά ίσως να έχουν υπάρξει και θύματα. Σίγουρα είναι και οι 8 απολαυστικές στη σκηνή.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κάτια Γκουλιώνη, Ναταλία Δραγούμη, Γεωργία Καλλέργη, Νικολέττα Κοτσαηλίδου, Άννα Κωνσταντίνου, Ευφροσύνη Σακελλαρίου, Μαρίνα Ψάλτη.

Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 και στις 21.00 (μέχρι 31 Μαρτίου) στο Θέατρο Αλίκη.

Εισιτήρια εδώ.