ΠΑΤΑΤΕΣ

3+1 μυστικά για πιο υγιεινές τηγανητές πατάτες

Δεν είναι μυστικό. Όσο και να αγαπάμε τις τηγανητές πατάτες άλλο τόσο αισθανόμαστε λίγες τύψεις όταν το παρακάνουμε με την κατανάλωση τους. Λάδι, αλάτι, κέτσαπ, κάνουν αυτή τη λιχουδιά να μοιάζει απαγορευτική.

Όμως, υπάρχουν μερικά τρικ που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε λίγο καλύτερα. Λέγοντας φυσικά όχι στις έτοιμες πατάτες απ’ έξω, αν φτιάξουμε στο σπίτι και προσέξουμε 3 πραγματάκια, μπορούμε να είμαστε λίγο πιο ανέμελες.

1. ΦΤΙΑΞΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΕΤΣΑΠ

Τηγανητές πατάτες χωρίς κέτσαπ, είναι σαν καλοκαίρι χωρίς ήλιο. Όλοι όσοι αγαπάμε το συγκεκριμένο σνακ, δε μπορούμε παρά να το παραδεχτούμε. Τι μπορούμε, λοιπόν, να κάνουμε ώστε να μη στερηθούμε γεύση αλλά να μη γεμίσουμε και θερμίδες; Να φτιάξουμε τη δική μας κέτσαπ, γιατί αυτή του εμπορίου περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και είναι θερμιδογόνα.

Αν φτιάξεις μόνη σου κέτσαπ, θα μπορέσεις να ελέγξεις τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Κυκλοφορούν πολλές φανταστικές συνταγές που περιέχουν μόνο “καλά” υλικά οπότε δοκίμασε το.

2. ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΑΛΑΤΙ

Υπάρχουν πολύ πιο υγιεινές επιλογές για τις πατάτες σου από το κοινό αλάτι. Για να έχουν ιδιαίτερη γεύση, δοκίμασε σκόρδο, κύμινο, πάπρικα, θυμάρι, δεντρολίβανο. Αν επιλέγεις γλυκοπατάτες, τότε να ξέρεις ότι ταιριάζει η κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

3. ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Μιλώντας για γλυκοπατάτες, να ξέρεις ότι είναι πολύ πιο υγιεινή επιλογή από τις κανονικές πατάτες. Έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλότερη σε θερμίδες.

+ ΜΗΝ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΖΕΙΣ

Αυτό το μυστικό μπαίνει χωριστό, γιατί πολύ απλά μιλάμε για πατάτες “σαν” τηγανητές. Επειδή ακριβώς το τηγάνι έχει μεγάλη ποσότητα λαδιού, το μυστικό για καλύτερες πατάτες είναι ακριβώς στον τρόπο που τις μαγειρεύεις. Οι ψητές μπορούν να είναι εξίσου γευστικές και διαιτητικές, αν δώσεις βάση στο λάδι που θα χρησιμοποιήσεις. Χρησιμοποίησε παρθένο ελαιόλαδο και σε ένα μπολ βάλε δύο κουταλιές. Ρίξε τις πατάτες εκεί και μετά βάλτες σε ένα λαδόχαρτο, στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά. Θα γίνουν γευστικές και τραγανές!