ΦΑΓΗΤΟ
SPONSORED

3 αγαπημένα street food της Madame Ginger για να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι

Λατρεύεις να τριγυρνάς στην πόλη και να ανακαλύπτεις όλα αυτά τα street food-άδικα με τα απίστευτα μεξικάνικα τάκος ή τα ασιατικά εστιατόρια μινιατούρες που σερβίρουν εξωτικά κάρυ σε μικρά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο; Guess what!

Με τις 3 φανταστικές συνταγές που σου δείχνω παρακάτω, μπορείς να φτιάξεις όλα αυτά τα ασιατικά πιάτα που λιγουρεύεσαι, εύκολα και με λίγα υλικά που έχεις σίγουρα στο ψυγείο και το ντουλάπι σου, όπως λαχταριστό ανανά Del Monte που διατηρεί όλες τις φυσικές βιταμίνες του ανανά και έχει μια ζουμερή γλυκιά γεύση.

Πεντανόστιμα καλαμάκια με χαλούμι και ανανά ψήνονται στην αρωματική μαρινάδα τους και σερβίρονται με μία σάλτσα φιστικοβούτυρο. Ένα κρεμώδες κάρυ με ανανά και ρεβίθια σερβίρεται με ένα πρωτότυπο ρύζι καρύδας ενώ τα παιχνιδιάρικα τάκος μου θα σε τρελάνουν με το vegan chili con carne τους και την τραγανή και ελαφρώς πικάντικη σαλάτα coleslaw με ανανά. 

Kαλαμάκια με ανανά, χαλούμι και σως φιστικοβούτυρο

Μερίδες : 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά:

  • 260 γρ. Del Monte κομμάτια ανανά σε χυμό 
  • 250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 10-15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 lime
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Υλικά για τη σως φιστικοβούτυρο:

  • 250γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 εκ. φρέσκο ginger, τριμμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 80ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μπούκοβο, το δυόσμο, τον χυμό από το lime και το ελαιόλαδο,ανακατεύουμε καλά. Σουρώνουμε καλά τα κομμάτια ανανά Del Monte από τον χυμό  και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τα κυβάκια χαλούμι. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να μαριναριστούν.

2) Μουλιάζουμε 8 ξύλινα καλαμάκια σε νερό για 2-3 λεπτά, έτσι ώστε να μην καούν στο μαγείρεμα. Περνάμε το χαλουμι και τον ανανά εναλλάξ.

3) Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει καλά, τοποθετούμε τα καλαμάκια και ψήνουμε 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. 

4) Όσο ψήνονται τα καλαμάκια μας ετοιμάζουμε την σως φιστικοβούτυρου. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το φιστικοβούτυρο, το σκόρδο, το ginger, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ, τη μαύρη ζάχαρη, το μπούκοβο και το νερό. Τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά χωρίς να βράσουν. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

5) Μεταφέρουμε τη σως σε μπολάκι. Σερβίρουμε τα καλαμάκια με λίγο στυμμένο lime και τη σως πασπαλισμένη με το μπούκοβο.

Εύκολα και λαχταριστά tacos με chili con carne λαχανικών & πικάντικη σαλάτα coleslaw με ανανά

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά για το chili con carne λαχανικών: 

  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο 
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ) ή ντομάτα στον τρίφτη 
  • 100 ml νερό
  • 240 γρ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ελαιόλαδο

Υλικά για την πικάντικη σαλάτα coleslaw με ανανά:

  • 260 γρ. Del Monte κομμάτια ανανά σε χυμό 
  • ½ λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 ½ κ.σ ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γλ. κύμινο
  • 1 λευκό κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Επιπλέον υλικά: 

  • 8 μικρές, μαλακές πίτες τορτίγιας
  • τριμμένο τυρί τσένταρ ή vegan τριμμένο τσένταρ
  • 1 lime
  • λίγο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Ξεκινάμε με το chili con carne λαχανικών. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μεσαία κατσαρόλα βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και το σέλερι και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 

2) Προσθέτουμε το σκόρδο, τον τοματοπελτέ  και την πάπρικα  και σοτάρουμε για 1 λεπτό,  ξύνοντας παράλληλα τον πάτο με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε την ντομάτα και το νερό, βράζουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα κόκκινα φασόλια και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να χάσει τα υγρά του και να γίνει πηχτό.

3) Όσο μαγειρεύεται το chili con carne, ετοιμάζουμε την σαλάτα coleslaw με ανανά. Σουρώνουμε τα κομμάτια ανανά σε χυμό Del Monte και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα 2 είδη λάχανου και τα κρεμμύδια. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το κύμινο, το αλάτι, το μπούκοβο και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί μέχρι να σερβίρουμε.

4) Μόλις το chilli con carne λαχανικών μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια σερβίρουμε τις τορτίγιες με 2-3 κ.σ. chili con carne στην καθεμία, 1-2 κ.σ πικάντικη σαλάτα coleslaw με ανανά, τριμμένο τυρί, λίγο lime και λίγο κόλιανδρο.

Πανεύκολο κάρι με ανανά, ρεβίθια, πατάτα & ρύζι καρύδας

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά για το κάρυ:

  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 εκ. φρέσκο ginger, ψιλοκομμένο ή ½ κ.γ. ginger σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 καρφάκι γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κονσέρβα 400 ml γάλα καρύδας
  • 400 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα ή ρεβίθια κονσέρβα
  • 5 φέτες φέτες ανανά σε χυμό Del Monte, κομμένες στη μέση
  • χυμό από 1 λάιμ

Υλικά για το ρύζι:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο 
  • 300 γρ. ρύζι Basmati
  • 300 ml νερό
  • 400 ml γάλα καρύδας, κονσέρβα
  • αλάτι

Υλικά για το σερβίρισμα: 

  • λάιμ
  • φρέσκος κόλιανδρος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Βάζουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο ginger και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κύμινο, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την καυτερή πάπρικα και το ginger σε σκόνη (αν δεν έχουμε επιλέξει φρέσκο) και σοτάρουμε για 30’’. 

2) Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 30 ακόμα δευτερόλεπτα. Ξύνουμε καλά τον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ. Μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα ρεβύθια και τον ανανά Del Monte και βράζουμε για 5 ακόμα λεπτά. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό lime. 

3) Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, αλατίζοντάς το. Προσθέτουμε το νερό και το γάλα καρύδας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοκαλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό, προσέχοντας να μην αφρίσει (αν χρειαστεί ανοίγουμε κάθε τόσο το καπάκι). Όταν μαγειρευτεί, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφρατεύουμε με πιρούνι και κλείνουμε το καπάκι για να παραμείνει ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.

5) Σερβίρουμε το κάρυ με ρύζι καρύδας, χυμό lime και φρέσκο κόλιανδρο.