ΠΟΛΗPOP

3 εστιατόρια στην Αθήνα (και λίγο εκτός αυτής) για να φας νόστιμο κρέας και το πιο ζουμερό μπιφτέκι

Οι κρεατοφάγοι μεταξύ μας, θαρρώ πως έχουμε μια άτυπη κόντρα: Είμαστε εμείς που πλέον προτιμάμε κι εκτιμάμε το σωστό ψήσιμο, δηλώνουμε με περίσσια αυτοπεποίθηση ότι τρώμε το κρέας medium ή και rare αν το επιτρέπει το κομμάτι και είναι κι εκείνοι οι άλλοι, «αυτοί που δεν ξέρουν» κι έχουν επαναπαυθεί στο well done καψάλισμα της παλιάς ταβέρνας, που απολαμβάναμε πολύ πριν γίνουν της μόδας οι κοπές και οι 50–55 βαθμοί στο κέντρο του κρέατος.

Θέλω να πω ότι γράφω αυτές τις γραμμές φιλειρηνικά, παρόλο που – δεν θα το κρύψω – κοροϊδεύω ευθαρσώς όποιον κρεατοφάγο δηλώνει «δεν μπορώ να βλέπω το αίμα» (σ.σ. το κόκκινο δεν είναι αίμα, αλλά μυοσφαιρίνη). Ακολούθως, θα σου μιλήσω για 3 εστιατόρια στην Αττική που ξέρουν από ποιοτικό κρέας, σωστό ψήσιμο και είναι ιδανικά είτε για να ξεκινήσεις να τρως λιγότερο ψημένο το φιλέτο σου, είτε για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις ζουμερά, τρυφερά και νόστιμα κρέατα με όλους τους χυμούς τους.

Ταξιδεύουμε λίγο εκτός Αθήνας και πάμε μέχρι το Πικέρμι, για να δοκιμάσουμε το Meat the Stars. Στο κρεατοφαγικό στέκι της ανατολικής Αττικής, τα κρέατα διαλέγονται προσεκτικά και ψήνονται με μεράκι. Επίλεξε ανάμεσα σε rib eye Ουρουγουάης, T-bone Ολλανδίας, ελληνική μοσχίδα, πικάνια από την Αμερική ή flap steak, αλλά και κιμά black angus, αν προτιμάς ένα ζουμερό, λαχταριστό burger.

Δίνω extra πόντους σε αυτό το εστιατόριο για τη σειρά με τα δικά τους αλάτια, που συνοδεύει και απογειώνει τη γεύση του κρέατος που επιλέγεις.

Meat the Stars, Μαραθώνος 27, Πικέρμι

Γυρνάμε πίσω στην πόλη για την ευχάριστη και δυστυχώς όχι τόσο διάσημη έκπληξη, που ακούει στο όνομα Μπλε Αλεπού. Στο Νέο Ψυχικό, θα βρεις εύκολα τραπέζι και θα απολαύσεις λαχταριστό, ζουμερό κρέας, αλλά και service που θα σε σκλαβώσει. Εμπιστεύσου το προσωπικό για τις προτάσεις του και αν δεν μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στις επιλογές του καταλόγου, πίστεψε στις δυνάμεις σου και τη νοστιμιά των πιάτων και δοκίμασε ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

Bonus tip: Μην παραλείψεις τα γλυκά – αξίζουν όλες τις θερμίδες. 

Μπλε Αλεπού, Κηφισίας 158, Ψυχικό

Κλείνουμε με επιστροφή στα δικά μου πάτρια εδάφη και το comfort εστιατόριο για κρέας που επιλέγω, όταν θέλω να βγω για φαγητό στο Περιστέρι. Ο Μαλάνος ήταν ένα παραδοσιακό καφενείο και τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει τους λάτρεις του καλού κρέατος χάρη στην ποιότητα, τις τιμές, αλλά και το service του.

Προσωπικά αγαπημένη μου είναι η μπριζόλα λάπας (flank – καλησπέρα νόστιμο λίπος), αλλά ποτέ δεν παραλείπω να παραγγείλω το beef patty, που για μένα ξεχωρίζει στο μενού και είναι το πιο νόστιμο και ζουμερό μπιφτέκι black angus, που έχω φάει. Μην παρασυρθείς και το ζητήσεις well done. Σε παρακαλώ άκου τη συμβουλή μου και ζήτα το με ψήσιμο medium rare. Θα με θυμηθείς.

Bonus tip: Δοκίμασε το κόκκινο κρασί δικής τους εμφιάλωσης. 

Μαλάνος, Ιωλκού 2, Περιστέρι