ΣΥΝΤΑΓΕΣ

3 healthy και σούπερ καλοκαιρινές συνταγές με πρωταγωνιστή τη φράουλα

Unsplash

Το κακό με τα φρούτα είναι ότι στην πλειοψηφία τους είναι εποχιακά και δεν μπορείς να τα απολαμβάνεις όλο τον χρόνο.

Το καλό είναι ότι αυτήν την περίοδο απολαμβάνουμε τη λατρεμένη φράουλα. Το φρούτο με το εντυπωσιακό σχήμα και χρώμα, που τρώγεται σκέτο, με σαντιγί και λιωμένη σοκολάτα. Οι ιδέες για συνταγές είναι ατελείωτες και, αν θες, διατηρούνται για μήνες σε μορφή μαρμελάδας.

Εμείς βρήκαμε μερικές σούπερ καλοκαιρινές συνταγές, έτσι ώστε να απολαύσεις τη φράουλα χωρίς πολλές θερμίδες, αλλά με εξίσου τρομερή γεύση. Πάμε να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε το πιο σέξι φρούτο, γιατί η βιταμίνη C δεν είναι ποτέ αρκετή.

Γρανίτα φράουλα

Υλικά:

4 φλιτζάνια φρέσκιες φράουλες κομμένες στ τέταρτα

μισό φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

μισό φλιτζάνι κρύο νερό

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάλε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε τη ζάχαρη, ανακάτεψε καλά και άφησέ τις για 20 λεπτά. Βάλε τις φράουλες με το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σιγόβρασε για 5 λεπτά. Όταν κρυώσει το μείγμα, βάλε το στο μπλέντερ με τον χυμό λεμόνι και φτιάξε την υφή που προτιμάς. Θα χρειαστείς ψηλά και στενά ποτήρια νερού, θα περάσεις το μείγμα από ένα ξύλινο στικ και θα τα βάλεις μέσα στο ποτήρι για να πάρει το σχήμα του. Βάλε στην κατάψυξη και απόλαυσε.

Μπάρες με φράουλες και βρώμη

Υλικά:

1 φλιτζάνι βρώμη

3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής

1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

λίγο τζίντζερ και αλάτι

6 κουταλιές ανάλατο βούτυρ,ο

2 φλιτζάνια φράουλες σε κυβάκια

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

1 κουταλάκι καλαμποκάλευρο

1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη

Για το γλασάρισμα:

μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

μισό κουταλάκι εκχύλισμα βανίλια

1 κουταλιά γάλα

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο και βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί που το τοποθετήσεις στη μεσαία σχάρα. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη βρώμη, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ και το αλάτι. Πρόσθεσε και το βούτυρο και κράτησε στην άκρη μισό φλιτζάνι από το μείγμα. Με το υπόλοιπο, φτιάξε μία λεπτή στρώση για το ταψί.

Ρίξε από πάνω τις μισές φράουλες, το καλαμποκάλευρο, το χυμό λεμόνι και τη μισή κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρης. Μετά τις υπόλοιπες φράουλες, την υπόλοιπη ζάχαρη και το μείγμα που είχες κρατήσει σε στρώση. Ψήσε 35-40 λεπτά. Στο μεταξύ, φτιάξε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά και πρόσθεσέ το όταν ψηθούν.

Frozen yogurt φράουλα σε 5 λεπτά

Υλικά:

4 φλιτζάνια παγωμένες φράουλες

3 κουταλιές μέλι

μισό φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάλε στο μούλτι τις φράουλες, το μέλι, το γιαούρτι και τον χυμό λεμόνι μέχρι να έχεις ένα κρεμώδες μείγμα. Σέρβιρε αμέσως ή βάλε στην κατάψυξη.

Exit mobile version