ΓΛΥΚΑ

3 καταπληκτικά και πανεύκολα καλοκαιρινά επιδόρπια

Ωραία τα μακαρόνια της μαμάς και η σαλάτα η χωριάτικη, αλλά τώρα θέλεις να φας το γλυκάκι σου, για να χωνέψεις καλύτερα. Τι να φας λοιπόν, που το ζαχαροπλαστείο πέφτει λίγο μακριά και το πιο κοντινό περίπτερο για παγωτό είναι 15 λεπτά μέσα στο λιοπύρι;

Μην ψάχνεσαι. Διάβασε:

Μπανάνες με μαύρη ζάχαρη και κρέμα γάλακτος για δύο άτομα

 

Θα χρειαστείς:

2 μπανάνες

1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι heavy cream (κρέμα γάλακτος με 36% – 40% λιπαρά)

Πώς φτιάχνεται:

Κόβουμε τις μπανάνες, βάζουμε από πάνω τη ζάχαρη και ρίχνουμε την κρέμα. Έτοιμο!

Εναλλακτικό παγωτό με βατόμουρα και λεμόνι

 

Θα χρειαστείς:

2 φλυτζάνια pureed βατόμουρα

1/4 φλυτζανιού χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

414 ml ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

Πώς φτιάχνεται:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Αν θέλεις το παγωτό να είναι έξτρα απαλό, κοσκινίζουμε το μείγμα για να αφαιρέσουμε τα σποράκια από τα βατόμουρα. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα σε μία παγωτομηχανή και παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Γρανίτα φράουλα-καρύδα (10 ξυλάκια)

 

Θα χρειαστείς:

2 1/2 φλυτζάνια φρέσκες φράουλες κομμένες

400 ml γάλα αμυγδάλου

1/3 φλυτζανιού ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Πώς φτιάχνεται:

Βάζουμε σε ένα blender τις φράουλες, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα smooth. Βάζουμε το μείγμα για δύο ώρες στο ψυγείο. Γεμίζουμε τις φόρμες μας με το μείγμα και παγώνουμε για μία ώρα και μετά τα βάζουμε στην κατάψυξη για ολόκληρο το βράδυ. Για να βγάλουμε τις γρανίτες μας από τις φόρμες τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για 5 λεπτά. Τις βγάζουμε και στη συνέχεια τυλίγουμε την κάθε γρανίτα σε λαδόκολα και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Exit mobile version