24Media
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

3 λαχταριστές συνταγές για να υποδεχθείς τον Οκτώβριο με γεύση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ

Τα πίκνικ στην παραλία, τα barbeques σε αυλές και κήπους, έχουν περάσει στο παρελθόν. Το φθινόπωρο είναι εδώ, με τον Οκτώβριο να περιμένει πρό των πυλών για να φέρει τα πρώτα του κρύα. Η δράση μεταφέρεται στην κουζίνα και η παρέα περιμένει να γευτεί τις δημιουργίες σου στην cozy τραπεζαρία που θα φιλοξενήσει τα πιο ωραία δείπνα σας. Ήρθε ο καιρός για γεύματα που «φωνάζουν» από μακριά ζεστασιά και comfort. Για ζυμαρικά με κρεμμώδεις σάλτσες, για φαγητά που συνδυάζουν παράδοση και παρόν με ένα twist, για τις πρώτες σούπες της σεζόν. Για συνταγές που αποπνέουν την αίσθηση που σου αφήνει δηλαδή κάθε μοίρασμα ενός γεύματος με τα αγαπημένα σου πρόσωπα δηλαδή. Όπως οι 3 συνταγές που ακολουθούν δηλαδή.

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για τα πρώτα ωραία dinner parties της σεζόν. Εσύ και η παρέα σου έχετε βρει τους ρυθμούς σας με τις καθημερινές σας ρουτίνες κι έχετε ήδη κάνει το απαραίτητο reset μετά το καλοκαίρι σας. Τα νέα ξεκινήματα που φέρνει πάντα ο Οκτώβριος μαζί του, γιορτάζονται καλύτερα με φίλους στη ζεστασιά των σπιτιών μας. Εκεί όπου ανοίγοντας ένα μπουκάλι κρασί θα προετοιμάσετε μαζί το φαγητό που θα μοιραστείτε. Και που θα μοιραστείτε και τα μυστικά των συνταγών σας. Το δικό σου μυστικό για νοστιμιά θα βρίσκεται στις τέλειες συνταγές, την αγάπη που έβαλες προετοιμάζοντας κάθε υλικό και στους αγαπημένους κύβους της Knorr.

Σαν και εσένα άλλωστε, η Knorr εκτιμά το μοίρασμα των στιγμών. Γιατί αυτό είναι που τελικά κάνει ένα φαγητό να σου μείνει αξέχαστο εκτός από τη γεύση του. Το με ποιον το μοιράστηκες και πώς το ευχαριστηθήκατε μαζί. Το φθινόπωρο σε καλεί να μοιραστείς περισσότερες στιγμές με την Knorr. Κι αυτό θα κάνεις ετοιμάζοντας τα ωραιότερα πιάτα με τις 3 συνταγές που ακολουθούν.

Ζεστά, κρεμμώδη πιάτα για να γλείφεις και τα δάχτυλά σου

Στο είπα ήδη από την εισαγωγή ότι ήρθε ο καιρός για creamy πιάτα. Και τι καλύτερο από τον πάντα νικητήριο συνδυασμό των ζυμαρικών, του κοτόπουλου και της κρέμας γάλακτος. Σύμμαχός σου σε αυτή τη συνταγή είναι o κύβος Knorr Κότας, που έρχεται χωρίς τεχνητές χρωστικές, περιέχοντας πλούσιο ζωμό κότας, μπαχαρικά και πολλά μυρωδικά να αναδείξει το πιάτο σου όπου προωταγωνιστής είναι το κοτόπουλο. Ετοίμασε, λοιπόν, τις πιο γευστικές ταλιατέλες με κοτόπουλο α λα κρεμ.

Ταλιατέλες με κοτόπουλο α λα κρεμ

Υλικά

  • 400 γρ. μανιτάρια champignon, φρέσκα
  • 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κύβος Κnorr Κότας
  • 500 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες για 2 λεπτά λιγότερο από της οδηγίες της συσκευασίας.
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Το αφαιρούμε και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα και να χάσουν τον όγκο τους.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο κι όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.

Η εποχή του Halloween και της κολοκύθας

Οκτώβριος σημαίνει Halloween και Halloween σημαίνει κολοκύθα. Υπάρχει κάτι μοναδικό στο να γεύεσαι τα προϊόντα της φύσης στην κατάλληλη εποχή και το φθινόπωρο είναι σίγουρα η εποχή της κολοκύθας. Εκμεταλλεύσου το Halloween και ανέδειξέ την κολοκύθα στον πρωταγωνιστή ενός dinner party που θα γράψει ιστορία με κάθε κουταλιά της βελουτέ σούπας που θα γευτούν οι καλεσμένοι σου. Η γεύση της κολοκύθας θα αναδειχθεί μοναδικά σε αυτή χάρη στον κύβο Knorr Λαχανικών που δίνει αυτό το extra something σε κάθε σούπα, σάλτσα ή λαδερό πιάτο σου.

Φτιαγμένος από λαχανικά, όπως τομάτα, κρεμμύδι, πράσο και καρότο και με μπαχαρικά και μυρωδικά που χαρίζουν πλούσι γεύση, ο κύβος Knorr Λαχανικών είναι vegan, φτιάχνεται με συστατικά αειφόρου γεωργικής καλλιέργειας και δεν περιέχει τεχνητές χρωστικές.

Βελουτέ σούπα κολοκύθας

Υλικά

  • 1/2 μικρή κολοκύθα, 600 γρ. περίπου, καθαρισμένη από σπόρια και φλούδα – κομμένη σε κύβους
  • 1 γλυκοπατάτα, 400 γρ. περίπου, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια (καθαρισμένα κομμένα σε τέταρτα).
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κυβάκι τζίντζερ (σε μέγεθος σαν ζάρι).
  • 100 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.τ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.τ.γ. κάρι
  • 1 κ.τ.γ. ξερό θυμάρι
  • 1 κύβος Knorr Λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί βάζουμε τους κύβους κολοκύθας, γλυκοπατάτας και τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C και έπειτα αφαιρούμε από το φούρνο.
  • Μεταφέρουμε τα ψημένα λαχανικά σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το τζίντζερ τριμμένο, το γάλα αμυγδάλου, την πάπρικα, το κάρι, το θυμάρι, τον Κλασσικό κύβο Knorr Λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
  • Διακοσμούμε το πιάτο με γιαούρτι, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ψωμί και λίγο μπούκοβο.

Ο βασιλιάς του comfort food

Τα πρώτα κρύα φέρνουν περισσότερες ώρες στο σπίτι και περισσότερες ευκαιρίες για μαγείρεμα. Υπάρχει μία συνταγή που εγγυημένα θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια και ζεστασιά, που θα φέρει τα παιδιά με χαρά στο τραπέζι και που θα ενώσει όλη την οικογένεια πάνω από κατσαρόλες και πιάτα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τα μακαρόνια με κιμά που θα φτιάξεις με μία απολαυστική συνταγή και θα απογειώσεις με τη γευστική δύναμη του κύβου Knorr Βοδινό.

Ο κύβος Knorr Βοδινό χαρίζει πλούσια γεύση σε κάθε πιάτο χάρη στα λαχανικά και μυρωδικά όπως κρεμμύδι και μαϊντανό που περιέχει. Ταιριάζει με μαγειρευτά και σούπες και αναδεικνύει υπέροχα τον κιμά που θα έρθει να προσγειωθεί πάνω στα μακαρόνια σου. Δημιουργείται με συστατικά αειφόρου γεωργικής καλλιέργειας και δεν περιέχει τεχνητές χρωστικές.

Mακαρόνια με κιμά

Υλικά

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλυτζάνι (100 ml) κόκκινο κρασί
  • 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
  • 5-6 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.τ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.τ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.τ.γ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.τ.γ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κύβο Knorr Βοδινό
  • 100 ml κρέμα γάλακος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Σοτάρουμε τον κιμά και με μια ξύλινη κουτάλα τον σπάμε για να ροδίσει.
  • Μόλις πάρει ελαφρώς χρώμα τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια ένταση.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το καρότο, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και τον κιμά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μπούκοβο, το θυμάρι, μέλι, την ντομάτα κονκασέ και το νερό.
  • Προσθέτουμε τον Κλασικό κύβο Knorr Βοδινό και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
  • Μετά από 2 ώρες, αφού έχουν εξατμιστεί τα υγρά και έχει δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά και σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε με φρεστοτριμμένη παρμεζάνα.
Exit mobile version