ΦΑΓΗΤΟ

3 μυστικά για τέλειο καφέ

Η σχέση μου με τον καφέ είναι ίσως μια από τις πιο μακροχρόνιες και καλύτερες που είχα ποτέ. Είναι πάντα εκεί, ακόμα και όταν λείπει από το σπίτι- να' ναι καλά τα delivery. Επίσης είναι αυτός που με ξυπνάει κάθε πρωί χωρίς να με ταράζει όπως το ξυπνητήρι. Δεν το λες και λίγο.

Από την Νάνσυ Κωστακοπούλου

Οπότε καταλαβαίνεις ότι τα τελευταία γκουχ 12 χρόνια γκουχ που πίνω καφέ έχω σπαταλήσει αμέτρητους κόκκους καφέ, λίτρα νερού και φίλτρα, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν φορές που τον φτιάχνω χάλια #μικροβιολακι.

 

Δεν μιλάω καν για τον φραπέ, που δεν κατάφερα ούτε ύστερα από 6 χρόνια σπουδών να τον κάνω σωστά, αλλά δεν είναι αυτός το θέμα μας καθώς σήμερα θα μάθουμε 3 μυστικά για να πετυχαίνεις φανταστικό καφέ φίλτρου.

1. Χρησιμοποίησε κρύο νερό από τη βρύση και όχι από το θερμοσίφωνο

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το νερό από το θερμοσίφωνο μένει στάσιμο μέχρι να έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αρκετά μεταλλικά ιζήματα άρα αλλοιώνει τη γεύση του καφέ. Για αυτό γύρνα τη βρύση στο κρύο και γέμισε με αυτό την καφετιέρα σου.

2. Χρησιμοποίησε περισσότερο καφέ από ότι κανονικά

Η συσκευασία του καφέ μπορεί να λέει ότι μια κουταλιά της σούπας αρκεί για μια κούπα, αλλά ήρθε η ώρα να σου αποκαλύψω ότι *drum rolls* ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ. Αν θέλεις να απολαύσεις ένα καφέ με πλούσια γεύση τότε θα πρέπει για κάθε μισή (και λίγο παραπάνω) κούπα νερό να βάλεις 2 κ.σ καφέ, εκτός βέβαια και αν προτιμάς να πίνεις πολύ ελαφρύ τον καφέ σου.

3. Βάλε το γάλα και τη ζάχαρη πρώτη

Έτσι η ζάχαρη θα λιώσει με το που πέσει ο καφές πάνω της και το γάλα θα ανακατευτεί πολύ πιο φυσικά με τον καφέ από ότι αν το έκανες με το κουτάλι.