ΦΑΓΗΤΟ

4 εναλλακτικοί τρόποι να πιεις τον καφέ σου φέτος το καλοκαίρι

Μεσημέρι Ιουνίου και η ζέστη είναι ήδη αφόρητη. Κάθομαι στον καναπέ με το λαπτοπ στα πόδια, προσπαθώντας να τελειώσω το κείμενό μου. Μάταια παλεύω. Με τόση ζέστη το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι παραλίες και μακροβούτια. Ο πιο ωραίος ήχος που μπορείς να ακούσεις μια τέτοια στιγμή; Αυτός από παγάκια που πέφτουν μέσα σε ένα γυάλινο ποτήρι. Γιατί αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σε σώσει από την αίσθηση ότι σιγά-σιγά «λιώνεις» είναι οι πρώτες γουλιές από ένα δροσιστικό ρόφημα. «Καφές. Αυτό είναι. Θα φτιάξω καφέ», μονολογώ.

Ξυπνάς; Καφέ. Είναι η ώρα που «πέφτεις» παραγωγικά στη δουλειά; Καφέ. Είσαι σπίτι και θέλεις μια «παρέα»; Καφέ.

Από την άλλη -να τα λέμε κι αυτά- ο καφές στο σπίτι σπάνια σού πετυχαίνει όπως θα τον έπινες από από τα χέρια ενός barista. Εκτός και αν τον φτιάξεις με τον Nescafé Azera Espresso με τον οποίο μπορείς να πιεις τέλειο Freddo Espresso στο σπίτι και μάλιστα χωρίς μηχανή espresso. 

Ο καθένας πίνει τον καφέ του με διαφορετικό τρόπο, αλλά κάτι που δεν ήξερες ή δεν φανταζόσουν είναι ότι ο καφές δεν είναι μια ιστορία που τελειώνει σε προσδιορισμούς όπως «μέτριος», «με γάλα», «latte» «με κανέλα», «με σιρόπι καραμέλα». Υπάρχουν δεκάδες ακόμα τρόποι να απολαύσεις τον καφέ σου και να τον χρησιμοποιήσεις σαν βάση για άκρως καλοκαιρινά ροφήματα. Αυτό κάναμε με τον Nescafé Azera Espresso με τον οποίο μπορείς να δημιουργήσεις μερικά από τα πιο ευφάνταστα ροφήματα που έχεις πιει. Κάτι σαν cocktails με βάση τον καφέ.

Καρύδα, ανανάς, γκρέιπφρουτ, νεκταρίνι, ακόμα και αβοκάντο είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που θα ανακατέψεις στο μίξερ σου. Πήγαινε στην κουζίνα και ακολούθησε τις απλές οδηγίες που ακολουθούν. Σε λίγα λεπτά θα γεύεσαι κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά πάνω απ΄όλα, εντελώς καλοκαιρινό. 

Avocado smoothie

Τι θα συμβεί αν βάλεις στο ίδιο ποτήρι super foods και καφέ; Ένα ρόφημα γεμάτο ενέργεια και οφέλη για τον οργανισμό σου.

 

Σε ένα ποτήρι βάζεις 5 γρ. καφέ Nescafé Azera Espresso. Προσθέτεις 250 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά και ανακατεύεις. Σε ένα μίξερ ρίχνεις 12 γρ. βρώμη, 3 αποξηραμένα δαμάσκηνα, 10 ml σιρόπι αγαύης, 1/2 αβοκάντο και το αρχικό μείγμα του καφέ. Προσθέτεις 3-4 παγάκια και ανακατεύεις μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζεις το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι και γαρνίρεις με νιφάδες βρώμης.

Coffee Lemonade

Φαντάσου να μπορούσες να συνδυάσεις δύο πολύ αγαπημένες σου γεύσεις: Αυτή της λεμονάδας και αυτή του καφέ. Σου ακούγεται περίεργο; Με τις σωστές ποσότητες και τη σωστή μίξη θα έχεις ένα ρόφημα που θα εκπλήξει πολύ ευχάριστα τον ουρανίσκο σου.

 

Σε ένα ποτήρι βάζεις 5 γρ. καφέ Nescafé Azera Espresso. Προσθέτεις 120 ml νερό και ανακατεύεις. Τώρα θα φτιάξεις το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις 150 γρ. καστανή ζάχαρη και 120 ml νερό. Ζεσταίνεις και όταν πάρει βράση, το σιρόπι σου είναι έτοιμο.

Σε ένα ποτήρι με παγάκια, ρίχνεις 25 ml χυμό απο lime (ή λεμόνι), προσθέτεις τον καφέ, το μισό από το σιρόπι και ανακατεύεις καλά. Γαρνίρεις με θρυμματισμένο πάγο και φύλλα μέντας.

Frozen Coconut

Το άρωμά της στιγματίζει τις πιο όμορφες και ανέμελες καλοκαιρινές σου στιγμές. Τώρα θα το κάνει και με τη γεύση της. Ρόφημα καφέ με καρύδα και η ζωή είναι ωραία!

 

Σε ένα ποτήρι βάζεις 5 γρ. καφέ Nescafé Azera Espresso. Προσθέτεις 120 ml νερό καρύδας και ανακατεύεις. Σε ένα μίξερ ρίχνεις 50 ml από σιρόπι καρύδας, 120 ml χυμό ανανά, το μίγμα του καφέ και 1 κ.γ. αποξηραμένη καρύδα. Προσθέτεις 4-5 παγάκια και ανακατεύεις. Ρίχνεις το αποτέλεσμα σε ένα πλατύ ποτήρι και απολαμβάνεις.

Wake-up Mary

Αν είσαι από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν να χαλαρώνουν με ένα bloody mary στο χέρι, μόλις βρήκες τον τρόπο να το βάλεις και στην πρωινή σου ρουτίνα.

 

Σε ένα ποτήρι βάζεις 5 γρ. καφέ Nescafé Azera Espresso. Προσθέτεις 120 ml νερό και ανακατεύεις. Σε μια φαρδιά κανάτα, ρίχνεις 120 ml χυμό ντομάτας, 1 πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι, 1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα, 15 ml ξύδι μπαλσάμικο, 5 σταγόνες από Worcestershire σος, το μίγμα του καφέ και 1 κ.σ. θρυμματισμένο πάγο. Ανακατεύεις καλά με μια κουτάλα. Γεμίζεις ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο, ρίχνεις το μείγμα και γαρνίρεις με στικ από σέλερι.

Exit mobile version