4 γκουρμέ σούπες που είναι σούπερ θρεπτικές. Και ό,τι πρέπει για καλοκαίρι
- 17 ΜΑΙ 2021
Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι οι σούπες είναι ιδανικές μόνο για τον χειμώνα. Φαντασία και δημιουργικότητα να έχουμε, και οι σούπες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο θρεπτικές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σούπες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για ένα ελαφρύ δείπνο, εφόσον τις χωνεύεις πολύ πιο εύκολα, είναι σούπερ θρεπτικές και εύκολες στο να τις φτιάξεις. Οι παρακάτω προτάσεις θα σε ενθουσιάσουν διότι είναι γκουρμέ, πεντανόστιμες και πανεύκολες στην παρασκευή.
Σούπα από σπαράγγια
Υλικά:
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 πατάτες σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα σπαράγγια
1 φλιτζάνι αρακά
1 κουταλάκι μουστάρδα
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι βασιλικό
φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, σόταρε τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε τις πατάτες, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το νερό και άσε να σιγοβράσουν για 12 λεπτά. Άλλα 5 λεπτά μαζί με τα σπαράγγια, βγάλε τα από τη φωτιά και πρόσθεσε τον αρακά και ρίξε το μείγμα στο μπλέντερ, μαζί με τη μουστάρδα, τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα. Σέρβιρε με τα φύλλα μέντας, λίγο ελαιόλαδο και τραγανό ψωμάκι.
Γκασπάτσο με καρπούζι
Υλικά:
4 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές χυμό lime
1 κουταλιά ξύσμα lime
λίγο αλάτι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ντομάτα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι αγγούρι σε κομμάτια
μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά βαλσαμικό
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι
λίγη ζάχαρη
2 κουταλιές κόλιανδρο
Εκτέλεση:
Βάλε στο μούλτι τα 3 φλιτζάνια καρπούζι και ρίξε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Πρόσθεσε τον χυμό lime, το ξύσμα, το σκόρδο, το αλάτι, την ντομάτα, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, ζάχαρη, τα βότανα και το 1 φλιτζάνι καρπούζι. Ανακάτεψε και βάλε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Σερβίρεται σε ποτήρι ποτού.
Ψαρόσουπα
Υλικά:
1μιση κουταλάκι κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
3/4 κουταλάκι κουρκουμά
μισό κουταλάκι πάπρικα
700 γραμ. φιλέτο ψαριού
αλατοπίπερο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένη πιπεριά
2 σέλερι στικς
4 σκελίδες σκόρδου
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο
4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Ρίξε 2-3 κουταλιές στο ψάρι, μαζί με αλατοπίπερο. Σόταρε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλερι και το σκόρδο. Αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά που περίσσεψαν. Άσε για το τέλος την ντομάτα κονκασέ, το λευκό κρασί και τον ζωμό. Άσε να σιγοβράσουν όλα για 20 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το ψάρι σε κομμάτια για 4-5 λεπτά, ρίχνουμε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον χυμό λεμόνι.
Σούπα με αγγούρι και γιαούρτι
Υλικά:
2 μεγάλα αγγούρια
1μιση φλιτζάνι γιαούρτι
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλιτζάνι άνηθο
1/4 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
2 κουταλιές φύλλα εστραγκόν
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
μισό ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Βάλε στο μπλέντερ το αγγούρι, το γιαούρτι, τον χυμό λεμόνι, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το εστραγκόν και το ελαιόλαδο. Αλάτι, πιπέρι και στο ψυγείο μέχρι το επόμενο πρωί.