ΣΥΝΤΑΓΗ

4 τρόποι να μαγειρέψεις με μπύρα

Είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζεις ότι η μπύρα, ακόμα και η πιο απλή βαρελίσια, περιέχει ένα καλό ποσοστό θρεπτικής αξίας, κάτι που την καθιστά εξαιρετική πρώτη ύλη για μαγειρέματα, ειδικά τώρα τις γιορτές, που οι συνταγές με κρέατα ταιριάζουν ταμάμ με το ποτό.

Αυτό που επίσης μάλλον αγνοείς είναι ότι η μπύρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου σε αλμυρά αλλά και γλυκά πιάτα.

Κι επειδή μπορεί να αναρωτιέσαι πώς μπορείς να την εντάξεις στη μαγειρική σου, σου έχουμε 4 εύκολους και υγιεινούς τρόπους, με τους οποίους μπορείς να το τολμήσεις.

1) Μαρίναρε το κρέας με μπύρα πριν το ψήσιμο

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα πουλερικά αλλά και το χοιρινό να στεγνώνουν στο φούρνο, στη διάρκεια του ψησίματος. Ωστόσο, αν τα μαρινάρεις με μπύρα, αντέχουν στην υψηλή θερμοκρασία και δεν στεγνώνουν τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα να διατηρούν τους χυμούς τους και να γίνονται καλοψημένα μεν, ζουμερά δε.

2) Χρησιμοποίησε μία τύπου lager για να “σβήσεις” το κρέας σου

Αντί για κρασί, δοκίμασε να σβήσεις το κρέας σου με μία μπύρα τύπου lager και σκούρα. Θα μας θυμηθείς.

3) Πρόσθεσε μαύρη μπύρα στα πιάτα με μοσχάρι

Το κρέας σου θα αποκτήσει μία ξεχωριστή γεύση. Ταιριάζει ιδανικά και στα burgers.

4) Μπορείς και να την ψήσεις σ’ ένα επιδόρπιο σοκολάτας

Και, ειδικά, αν πρόκειται για μαύρη σοκολάτα. Η γεύση του θα απογειωθεί. Seriously. Και ναι, μπορεί το κέικ σοκολάτας να μην είναι ό,τι πιο υγιεινό, αλλά να είσαι σίγουρη ότι η μπύρα δεν το επιβαρύνει καθόλου.

Exit mobile version